keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Belzebubs

JP Ahonen: Belzebubs
Kumiorava 2018, 128s.

Somea on helppo parjata monesta syystä, mutta kiitos Facebookin ja Instagramin minäkin olen saanut nauttia JP Ahosen Belzebubs-sarjakuvista jo hyvän aikaa. Nyt tämän ilmeikkään okkultistiperheen ja perheen isän bändin vaiheista kertovat sarjakuvastripit on julkaistu myös perinteisenä paperikirjana.

Ai kamala, miten hyvä tämäkin Ahosen tuotos on!
Piirrosjälki on niin käsittämättömän kepeää ja vaivattoman näköistä, että väkisinkin käy vähän kateeksi, vaikka en itse edes piirrä mitään.

Stripeissä seurataan Sløthin ja Lucyferin kaksilapsisen perheen elämää sekä Sløthin bändin vaatimatonta urakehitystä. Teini-ikäinen Lilith tuskailee ensirakkauden tunnemyrskyissä tunteiden tulimeressä, mutta onneksi hänellä on rinnallaan nuttarapäinen ystävänsä Blasphe My.

Belzebubs on loistava sarjakuva-albumi, joka kärsii vain yhdestä asiasta: alunperin englanninkielinen sarja tuntuu suomeksi luettuna dubatulta, vaikka käännös laadukas onkin.

20 kommenttia:

 1. Luen sarjakuvakirjoja todella harvoin, mutta toki tarina okkultistiperheestä kiinnostaa missä formaatissa tahansa! Kiitos arviosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, Mulle taas tämä aihe ei varmaankaan uppoaisi minään muuna kuin sarjakuvana :D

   Poista
 2. En olekaan tutustunut kyseiseen sarjakuvaan aiemmin. Viimeisimmät luetut sarjakuvani ovat olleet Persepolis ja Suomalaisten painajaisia. Luin ne Helmet lukuhaastetta ajatellen. En muuten lue kovinkaan paljon sarjakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Minä opettelin sarjakuvien lukemisen uudestaan muutama vuosi sitten. En edelleenkään ole kaikkiruokainen sarjakuvien suhteen, (esim. supersankareiden kanssa en tule juttuun), mutta sarjakuvista on kyllä löytynyt todella paljon mahtavia tarinoita.

   Poista
 3. Someilun on mukavaa, kunhan poistuu sieltä heti jos vähänkin alkaa ahdistaa (eli sattuu vahingossa lukemaan esim. lehtien kommenttipalstoja tmv.) :D

  Ihan uusi tuttavuus tällainen sarjakuva minulle. Voisi kyllä kiinnostaa, kun kuulostaa sopivan mustahumoristiselta. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, Yyh, uutisten kommentointimahdollisuudet pitäisi lopettaa kokonaan. Uskomatonta, millaista soopaa niihin käydään kommentoimassa.

   Luulen, että pitäisit Belzebubsista :)

   Poista
  2. Googlettelin tätä Belzebubsia, koska alkoi ihan toden teolla kiinnostaa ja nyt muutamia strippejä nähtyäni kiinnostaa vielä enemmän. Tämä on tulossa myyntiin Brittilään tammikuussa, jee!

   Poista
 4. Ahonen on kyllä ihan parhautta suomalaisen sarjakuvan kentällä. Odotan isompaakin kansainvälistä breikkausta tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo, Aika lupaavalta jo näyttää läpimurron suhteen - ainakin näin sivusta seurattuna. Kansainvälinen menestys olisi kyllä täysin ansaittua. :)

   Poista
 5. Minulta tämä on mennyt ohi, mutta laitoin kirjan varaukseen. Ahonen on kyllä tosi taitava piirtäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, En ole minäkään tästä nähnyt mitään kustantamon ennakkomainontaa tms. Kivaa, että pääset pian lukemaan tätä!

   Poista
 6. Olen nähnyt yksittäisiä pätkiä Ahosen sarjakuvia, mutten osaa sanoa, mitä mieltä niistä olen. Kenties minun pitäisi tarttua tähän teokseen, jos se auttaisi minua muodostamaan mielipiteen Belzebubs-sarjakuvista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hande, suosittelen albumin lukemista! Toki nämä toimivat yksittäisinä strippeinäkin, mutta onhan siellä mukana taustatarinaa ja muutenkin on kiva saada vähän kokonaisvaltaisempi kuva tästä porukasta. :)

   Poista
 7. En lue oikeastaan lainkaan sarjakuvia. Pidän paljon enemmän sanoista kuin kuvakerronnasta. Tämän aihekaan ei oikein nappaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, Harva sarjakuvakaan täysin ilman sanoja tulee toimeen. Rohkaisen kyllä tutustumaan sarjakuvahyllyjen tarjontaan, sieltä kun löytyy luettavaa moneen makuun.

   Poista
 8. Sarjakuvaromaanin ovat minulle varsin vieraita, toki joskus sellaisen kohdalle osuttua olen niitä lukenutkin. Kuulostaa kiinnostavalta ja hauskalta tämä. Minulle piirrosjälki on hyvin olennainen, koska luen sarjakuvia niin vähän, arvostan piirrosjäljen helppoutta ja selkeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, Taidan lukea sarjakuvia aika paljon, mutta piirrosjäljellä on iso merkitys minullekin. Kirjaa ei saisi valita kansikuvan perusteella, mutta sarjakuvahyllyllä en voi olla tutkimatta piirrostyyliä ennen lukupäätöstä. Ehkä sellainen itselle epämieluinen kynänjälki on vähän sama kuin kaunokirjassa olisi kankea kieli tai muu lukukokemusta häiritsevä ominaisuus.

   Poista
 9. Luen hyvin vähän sarjakuvia, mutta näin tästä juttua jossain, olisiko ollut Puoli Seiskassa? Joka tapauksessa laitoin kirjan silloin varaukseen ja sain sen jonosta tällä viikolla joten se odottaa hyllyssä lukuvuoroa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane, Mahtavaa! Tulen sitten katsomaan, mitä pidät!

   Poista
 10. Muutama sarjakuvakirja on todella kolahtanut, mutta hyvin satunnaisti vain seuraan genreä. Aivan tuntematon on tämä Belzebubs. Nyt ainakin tiedän nimen, mutta enempää en uskalla luvata.

  VastaaPoista