tiistai 18. joulukuuta 2018

Viidakosta kuuluu juhuu...

Sylvie Misslin & Amandine Piu:
Viidakosta kuuluu juhuu...
(Quel est ce cri bizarre?, 2018)
Lasten Keskus 2018, 36s.
Suom. Rauna Sirola


Viidakosta kuuluu juhuu... on ihastuttava kuvakirja, jossa lapsi (tai aikuinen, ei tässä mitään ikärajaa ole) saa itse valita tarinan seuraavan käänteen.

Viidakosta kantautuu kummallista huutoa, jonka alkuperää Mirella ja Petja lähtevät selvittämään. Onko parempi lähteä matkaan jokea pitkin vai kävellen? Uskaltaako joen ylittää huteraa siltaa pitkin vai olisiko parempi käyttää liaaneja? Pitäisikö ottaa vastaan savua vanhan miehen rauhanpiipusta vai kieltäytyä moisesta touhusta? Ja selviääkö se huudon aiheuttaja?

Sievästi ja värikkäästi kuvitettu kirja on aivan yhtä hurmaava kuin samojen tekijöiden edellinen suomennettu teos, Missä olet, prinssi Hurmelo?. Tarina on mainio ja pidimme siitä, kuinka monella tavalla sen sai etenemään.

Mainio kirja niin itsekseen kuin yhdessä luettavaksi!

1 kommentti:

  1. Prinssi Hurmelo on meillä luettu monen monta kertaa. Tämä Viidakosta kuuluu juhuu oli kuitenkin melkein neljä vuotiaalle turhan jännä, joten tätä lukiessa jumituimme vain siihen yhteen reittiin jonka varrella ei ollut krokotiileja tai poppamiehiä :D Täytyy odottaa jokunen vuosi että tästä kirjasta päästään yhdessä nauttimaan.

    Prinssi Hurmelo on lapsen (ja minunkin) mielestä niin mainio kirja, että yritin etsiä lisää vastaavanlaisia kirjoja kirjastosta. Eipä niitä vain löytynyt. Toivottavasti samoilta tekijöiltä tulee näitä enemmänkin.

    VastaaPoista