torstai 27. joulukuuta 2018

Zoo! Viraalit nerot & Sydänkohtauksia

Kaj Korkea-Aho & Ted Forsström:
Zoo! Viraalit nerot
Zoo! Sydänkohtauksia
Suom. Laura Beck
Kuvitus: Pentti Otsamo
Otava 2017 & 2018, 207 & 223s.Perheen koululaiset ovat valitelleet kiinnostavan luettavan vähyyttä. Molemmilla on omat suosikkinsa (toisella Neropatit, toisella Aku Ankan taskukirjat), jotka ilmeisesti riittäisivät täyttämään heidän lukutarpeensa. Koulun lukudiplomiin vaaditaan kuitenkin myös muita kirjoja, joten olen kantanut kirjastosta kotiin vaikka mitä luettavaa. Ja ostanut omaksikin, kuten tämän Zoo!-sarjan ensimmäisen osan.

Zoo!-kirjat muodostuvat kasiluokkalaisen Atlaksen sähköposteista parhaalle ystävälleen Elliotille, joka on perheensä kanssa muuttanut toiselle puolelle maapalloa. Atlas kirjoittaa usein ja antaumuksella, lisäksi hän piirtää viesteihinsä havainnollistavia kuvia. Kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti Atlas valitaan 8-luokkalaisten ehdokkaaksi koulun johtokuntaan. Ensimmäisessä osassa käydään kiivasta vaalikamppailua, toisessa osassa valituksi tullut Atlas yrittää saada hommansa hoidettua samalla kun tyttörintamalla alkaa tapahtua monenlaista.

Molemmat kirjat ovat vauhdikkaita ja nopealukuisia. Niissä on runsaasti huumoria ja kiusallisiakin tilanteita. Pojat lukivat nämä ennen minua, mikä oli varmaan hyvä, koska en olisi ehkä arvannut suositella näitä heille jos olisin tuntenut sisältöä tarkemmin. :D Pojat kyllä ystävällisesti varoittivat minua tissijutuista.

Jos siis perheen nuori kaipaa jotakin vauhdikasta ja hauskaa luettavaa, suosittelen Zoo!-kirjoja kahden tyytyväisen nuoren miehen lukukokemuksen (sekä omani) perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti