torstai 13. joulukuuta 2018

Sumussa

Camilla & Viveca Sten: Synkät vedet 2, Sumussa
(Sjörök, 2017)
Otava 2018, 7h 46min.
Suom. Tuula Kojo
Lukija: Heljä Heikkinen


Synkät vedet -sarjan toisen osan kanssa saa jännittää ainakin yhtä paljon kuin ensimmäisenkin. Ensimmäisessä osassa Tuva oppi itsestään jotakin merkittävää ja onnistui tekemään merestä entisensä. Nyt kotisaaristoa piinaa sankka sumu, joka tuntuu sekoittavan paitsi arjen, myös navigaattorit ja tutkat. Jotain on pahasti vialla ja Tuva arvelee, että hänen on hoidettava asiat kuntoon tälläkin kertaa. Ja aivan kuin sumussa ei olisi tarpeeksi haastetta, myös Rasmus heittäytyy oudon etäiseksi.

Olipa kuulkaa taas jännittävä tarina! Stenit onnistuvat sekoittamaan realismia ja myyttisiä juttuja todella toimivassa suhteessa. Mainitsin jo Syvyyksissä-kirjasta blogatessani, etten ole ollenkaan meri-ihmisiä ja jo pelkkä meren keskeinen rooli tässä sarjassa on omiaan pitämään minut jatkuvasti epämiellyttävästi varuillani. Jännitystä riittää reippaasti, eikä tätä lukiessa olisi tehnyt mieli pitää taukoja ollenkaan.

Jos oikein haluaa maksimoida kirjan jännityksen, suosittelen lukupaikaksi syrjäistä rantamökkiä, mieluiten sumuisena iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti