perjantai 7. joulukuuta 2018

Meren rukous

Khaled Hosseini: Meren rukous
(Sea Prayer, 2018)
Otava 2018, 48s.
Suom. Lotta Sonninen
Kuvitus: Dan Williams


Khaled Hosseinilta en ole tätä ennen lukenut mitään, mutta Meren rukous oli ehkä erinomainen ensikosketus hänen tuotantoonsa. Ensinnäkin on mainittava, että kirjailija lahjoittaa tästä kirjasta saamansa tuotot YK:n pakolaisjärjestölle sekä Khaled Hosseini Foundation -säätiölle pakolaisten hyväksi tehtävän työn tueksi.

Meren rukous on kuin aikuisille suunnattu kuvakirja, mutta sen voi aivan hyvin luetuttaa jo yläkoululaisilla. Tarina on vähäsanainen, mutta ne riittävät hyvin, sillä kuvitus puhuu selkeästi tuhansien sanojen edestä. Äänessä on isä, joka toivoo lapselleen turvallista matkaa meren yli, turvaan kotimaata pieksevältä sodalta.

Kaunis, koskettava ja surullinen. Kaikkea sitä on Meren rukous.

6 kommenttia:

 1. Kuvistus tässä on tosi upea, mutta tarina mielestäni kerrottu useita kertoja. Toisaalta tärkeä aihe ja kaunis ele, joten se sallittakoon.

  Jos muuta Hosseinia haluat kokeilla, niin kannattaa lukea vaikkapa Leijapoika - se on koskettava ja voimakas romaani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, Minulle tämä oli ensimmäinen tämän tyyppinen pakolaiskertomus. Tässä yhtymäkohdat uutisoituihin tapahtumiin oli niin vahvoja, että varmaan sekin vaikutti lukukokemukseen.

   Pistänpäs Leijapojan muistiin vastaisen varalle!

   Poista
 2. Kiitos hienosta vinkistä. Olen tykännyt Hosseinin kirjoista, mm Leijapojasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, Tämä on ainakin tekstimäärältään erilainen kuin aiemmat suomennetut Hosseinin kirjat, mutta varmasti pidät tästäkin!

   Poista
 3. Kansi ainakin on upea! Täytyykin tutustua tähän. :)

  VastaaPoista