sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Ennen kaikki oli paremmin

Tuomas Kyrö: Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja
WSOY 2018, 4h 11min.
Lukija: Heikki Kinnunen


Mielensäpahoittaja pahoittaa mielensä siitä, että paikallislehti lakkautetaan. Kun ajatuksiaan ei pääse purkamaan yleisönosastolle, alkaa verenpaine nousta ja muutenkin tympiä. Lapsenlapsi kehottaa Mielensäpahoittajaa perustamaan blogin, sinne kun saa kirjoittaa niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluaa ja yleisöä on rutkasti enemmän kuin sillä edesmenneellä paikallislehdellä.

Blogi herättää kiinnostusta lähellä ja kaukana, aina Kiinassa asti. Blogi-tekstien aiheet vaihtelevat erilaisista listoista rakkennusmateriaaleihin. Kylään pyrkii niin koululuokka, turistilauma kuin toimittajakin.

Kovasti on Mielensäpahoittajalla asiaa edelleen ja enimmäkseen järkeähän tuo puhui. Mutta väitettä siitä, että nykyihmiset eivät haluaisi tehdä töitä (tai jotain sinne päin, tarkkaa sanamuotoa en muista) en kyllä olisi halunnut kuulla. Vaikka keltaisessa lehdistössä kuinka huudellaan työtä pakoilevista velttoilijoista, valtaosa Suomen työttömistä lienee kuitenkin niitä, jotka todellakin mieluummin kävisivät töissä kuin tuskailisivat toimeentulonsa kanssa.

Kotoisaa tätä oli kuunnella ja mukava Mielensäpahoittajan tekemisiä seurailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti