sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Pojille, joita joskus rakastin

Jenny Han: Pojille, joita joskus rakastin
(To All the Boys I've Loved Before, 2014)
Sanoma Media Finland 2018, 371s.
Suom. Antti Hulkkonen

Olipa kerran pikkujoulujen jälkeinen päivä, jonka halusin viettää rötväten. Halusin lukea jotakin kevyttä ja hömppäistä, joten otin lukuun (teini)rakkausromaanin.

Pojille, joita joskus rakastin on hyvin kiltti ja herttainen tarina Lara Jeanista, joka ei ole koskaan seurustellut kenenkään kanssa. Hän on ollut rakastunut viiteen poikaan ja on kirjoittanut heistä jokaiselle rakkauskirjeen siinä vaiheessa, kun lämpimät tunteet ovat menneet ohi. Nämä kirjeet Lara Jean on piilottanut hatturasiaan, eikä kirjeiden ollut tarkoitus koskaan päätyä noille viidelle pojalle. Näin kuitenkin pääsee käymään ja tietysti asiat menevät vähän haastaviksi.

Tarina on sinänsä hyvin perinteinen ja yllätyksetönkin, mutta kuitenkin tämä onnistui viihdyttämään ja koukuttamaan niin paljon, että luin koko kirjan kerralla. Oli varsin virkistävää lukea pitkästä aikaa teiniromantiikkaa, johon ei liittynyt vampyyreitä tai ihmissusia. Lara Jeanin kiltteys ja viattomuus oli kyllä vähän yliampuvaa (hän on muun muassa tehnyt siskonsa kanssa keskinäisen lupauksen, ettei kumpikaan harrasta seksiä ennen kuin on täyttänyt 21-vuotta ja/tai on naimisissa. En itse asiassa ole varma, oliko tässä edes "tai" vaihtoehtoa...), mutta tarinan edetessä hän kuitenkin laskeutuu hattaraisesta mielikuvitusromantiikkamaailmastaan vähän enemmän oikeaan maailmaan. Tällä tarkoitan sitä, että aiemmin vain mielikuvituksessa tapahtuneista romansseista Lara Jean siirtyy reaalimaailman tapahtumiin.

Selostukseni taitaa kuulostaa aika oudolta, mutta älkää antako sen häiritä. Pidin tästä niin paljon, että tilasin sarjan kaksi muuta osaa omaksi ja niitä odotellessa yritän tavata tarinaa eteenpäin ruotsiksi.

Jos kaipaat herttaista rakkaushömppää, Pojille, joita joskus rakastin tarjoaa juuri sitä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa siltä, että minäkin voisin tämän joskus lukea. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista