maanantai 17. joulukuuta 2018

Kaverin puolesta kyselen & Aihe vapaa

Anna Karhunen & Tiia Rantanen:
Kaverin puolesta kyselen
Kosmos 2018, 135s.


Kaverin puolesta kyselen perustuu Anna Karhusen ja Tiia Rantasen saman nimiseen podcastiin, jota en ole koskaan kuunnellut.

Tämän kirjan luettuani on selvää, että Karhusen ja Rantasen kaveripiirissä ja sen laitamilla sattuu aika paljon erikoisia kommelluksia. Erityisen paljon hauskoja tai äärimmäisen noloja juttuja liittyi tavalla tai toisella treffailuun tai kertaluontoiseen pariutumiseen. Ihan hauskoja, mutta omasta näkökulmasta kovin kaukaisia asioita

Jutut ovat lyhyitä ja nasevasti kerrottuja, joten kyllä minua nauratti ajoittain kovastikin. Ilmava ja nopealukuinen välipalakirja, johon tuskin palaan toiste.Paula Mononen (toim.): Aihe vapaa
Vauva.fi -keskustelujen parhaat
S&S 2018, 277s.

Paula Monosen toimittama kokoelma vauva.fi-sivuston Aihe vapaa -palstan parhaita keskusteluja on sellainen kirja, jota ei kannata lukea silloin kun muu perhe nukkuu, eikä halua heidän heräävän.

Vaikka et olisi koskaan osallistunut vauva.fi-sivuston  keskusteluihin, todennäköisesti olet sinne joskus jotakin tietoa hakiessa kuitenkin päätynyt. Itse en ole kuulunut av-palstan keskustelijoihin, mutta sinne Google on minut ohjannut monet kerrat kun olen etsinyt tietoa *ja tähän voi lisätä melkeinpä minkä tahansa aiheen, mitä olen googlannut*.

Aivan sellaisenaan ei keskusteluja ole kirjaan painettu, vaan niitä on hieman karsittu ja selkeytetty lukijaystävällisemmiksi. Kirjaan on päätynyt muun muassa keskusteluja miesten älyttömimmistä synnytykseen liittyvistä tekemisistä/sanomisista, perseen hajuisesta sohvasta, riisin ja keitinveden oikeasta suhteesta sekä Seinäjoen halpiksen alushousujen laadusta. Luonnollisesti palstalla on myös päästä temmattuja keskusteluja, niin kutsuttuja provoja, joissa lyödään yli heti antaumuksella.

Niin, Aihe vapaa -kirja on ihan älytön ja paikoin tolkuttoman hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti