keskiviikko 1. helmikuuta 2012

"Minä en tarvitse enempää kirjoja!" ...ja kuinka sitten kävikään.

Niin, tammikuun alussa toitotin isoon ääneen niin itselleni kuin miehellenikin, että nyt alkaa tässä talossa olla kirjoja niin paljon, että ei ole mitään tarvetta saada yhtään lisää. Sitten piipahdin yhdessä kirja-alessa ja seuraavaksi huomasin, että meidän makkariinhan mahtuisi nykyistä huomattavasti isommat kirjahyllyt. Uusista kirjahyllyistä haaveillessa ikään kuin vahingossa tulin haalineeksi niihin vähän lisää täytettä. Tai ehkä aika paljonkin. Onneksi sentään halpoja tai ihan ilmaisia, vaikka se kirjahylly odottelee edelleen kaupassa ostajaansa.


Kirpputorilta ostin pinon englanninkielisiä pokkareita eurolla kappale. Kaikki, paitsi tuo alaoikealla pilkistävä Tony Parsonsin kirja, taitavat olla aika perinteistä hömppää. Ainakin takakansien perusteella. Sellaista on hyvä olla varastossa, jos joskus iskee oikein akuutti hömpän puute.


SPR:n kirpputorilta löytää paljon hyväkuntoista luettavaa edullisesti. Tiina-kokoelmastani puuttuu enää muutama kirja! Näiden hinnat olivat myös 1€/kpl, paitsi Adolfin linnasta pulitin 2.


Viikonlopun kirppiskierrokselta kannoin kotiin venäläisen veijariromaanin Kaksitoista tuolia sekä Tammikuja-trilogian, jonka muistan nähneeni Lumiomenan blogissa. Postipoikakin on ollut viime aikoina odotettu vieras, sillä mies tuli ohimennen maininneeksi, että play.comista saa myös käytettyjä kirjoja ja pitihän sieltä sitten muutama ihan kokeilumielessä tilata. Kalin laulun voitin Morren satasen arvonnasta, Morsianten lähteen huusin huuto.netistä ja Luostarin varjot hyppäsi ostoskärryyn poistohinnalla Citymarketista.

Ilmaiselta kirpputorilta kuskasin kaksi pussillista kirjoja, mutta niistä osa sentään kulkeutuu edelleen isälle luettavaksi. Omaan hyllyyn (tai oikeastaan vaatekaapin päälle, koska hyllyyn ei mahdu) jää kuitenkin parikymmentä kirjaa Kaari Utriosta Kazuo Ishiguroon. Ai niin ja Jane Fondan jumppakirja! :)

Että se siitä(kin) kirjanostolakosta... Ehkä mun kannattaa suorittaa lisää tarkistusmittauksia ja etsiä lisää paikkoja kirjahyllyille.

13 kommenttia:

 1. Erittäin kivan näköisia kasoja, Afterwardsinkin sieltä pongasin... Mutta noin lakkoa ajatellen sanoisin että nyt taisi sitten sattua ihan pikkupikku lipsahdus... ;-)

  VastaaPoista
 2. Voi voi, sellaista sattuu... Huomasin itsekin ostaneeni tammikuussa 21 kirjaa. :)

  Ilmeisesti se play.comin käytettyjen kirjojen palvelu toimii sitten ihan hyvin? Itsekin olen joskus katsellut niitä sillä silmällä. Valikoima ei tietenkään vedä vertoja Amazonille, mutta postimaksuttomuus olisi iso plussa.

  VastaaPoista
 3. Norkku, kyllä tätä kai voi jo lipsahdukseksi sanoa :) Mutta minäkin tykkään noista pinoista ja ihailen niitä vähintään koko rahan edestä. Mulla odottaa Sisterkin vielä lukuvuoroaan, mutta ajattelin, että Afterwards on hyvä olla valmiina.

  Pekka, Kyllä minä ainakin tämän tilauskokemuksen perusteella uskallan suositella play.comin käytettyjä kirjoja :) Kaikki neljä kirjaa tuli eri paikoista, hyvin pakattuina ja kuntoluokitukset vastasivat ilmoitettua. Postikuluttomuus on minustakin selkeä plussa, koska ei tarvinnut erikseen miettiä sitä lopullista hintaa.

  VastaaPoista
 4. Noinhan siinä aina käy. :) Kyllä kotiin aina uusi kirjahylly mahtuu!

  Tuo Play.comin käytettyjen kirjojen kauppa kiinnostaisi. En ole tilannut Play.comista kuin uutuuksia ja elokuvia tai pelejä.

  Hauskaa, että löysit Bristown kirjoja. :)

  VastaaPoista
 5. Hih, näin on käynyt mullekin useampaan kertaan! :D

  Lähdenpäs tästä tutkimaan tuota play.comia...

  VastaaPoista
 6. Katja, mulla oli mennyt ihan ohi koko play.comin kirjaosasto. Vähän jännitti noiden käytettyjen tilaaminen, mutta onneksi sattui luotettavat myyjät.

  Satu, hyvä tietää, etten ole ainoa repsahtelija! :)

  VastaaPoista
 7. Joo, eipä pitänyt minunkaan ostaa yhtään mitään mutta sitten se adlbriksen ale ja tänään ihan vahingossa kävin divarissa. Hupsista hei.

  Minä olen ostanut kirjoja play.comista kirjoja jonkin verran, hyvin ovat aina tulleet perille!

  VastaaPoista
 8. Olenkohan minä liian pihi, kun hankin niin kovin harvoin kirjoja hyllyyn :-D Tosin tällä hetkellä hylly on niin pieni, että onneksi olen vähän pihi. ;-) Makea saalis sinulla kuitenkin, nam nam!

  VastaaPoista
 9. Linnea, Varmaan kirjaostoilta välttyisi helpoiten, jos jättäisi nuo kirppikset ja muut kiertelemättä. Tai ainakin jättäisi lompakon kotiin. :)

  Kaisa, minä olen muissa hankinnoissa kyllä äärimmäisen tarkka! Hyvin harvoin ostan täysihintaisia kirjoja ja näitäkin ostoksia ehdin harkita ennen ostopäätöstä :) Itse asiassa noista ekan kuvan kirjoista ostin ensin vain kolme, mutta kotona alkoi kaduttaa ja kävin seuraavana päivänä ostamassa loputkin.

  Ja ei mulla sitä rahaa sitten muuhun menekään kuin kirjoihin :D

  VastaaPoista
 10. Gwen Bristowin Tammikuja (The Handsome Road) on minulla yhtenä kirjana ja painos on vuodelta 1947. Yksi harrastukseni ovat nimittäin vanhat kirjat. Olisipa ihanaa upota taas Tammikujan tunnelmiin tai Jalna -sarjaan...

  VastaaPoista
 11. Leena, Katjan postauksen ja takakansitekstien perusteella Tammikuja-sarja vaikuttaa ihanalta. Nuo minun ostamani ovat kirjakerhopainoksia, joissa on vähän höpsöt kannet :)

  VastaaPoista
 12. Voi ei mitä ihania pinoja!!! Monia ottaisin omaankin hyllyyn!

  Olen monet kerrat katsellut Play-comista kirjoja, mutta en vielä tilannut. Maksoitko siis kaikki ne neljä eri kirjaa yhtenä könttäsummana keralla vaikka oli eri myyjiltä?

  VastaaPoista
 13. Susa, Kiitos! :)
  Meillä mies hoiti sen varsinaisen tilauspuolen, eikä sekään ole varma mite se laskutus meni. Mutta olettaisin, että maksu menee könttänä play.comiin ja sieltä eteenpäin niille myyjille. Voin toki olla väärässäkin.

  VastaaPoista