perjantai 10. helmikuuta 2012

Rosamund Lupton: Sister

Rosamund Lupton: Sister
Piatkus 2010, 358s.

Hankin Sisterin hyllyyni blogisuositusten perusteella joskus viime kesänä. Vaikka kirja kiinnostikin kovasti, lukeminen lykkääntyi jostakin syystä. Nyt kun suomennoskin on jo ilmestynyt, päätin viimein tarttua tähän. Ihan aluksi täytyy todeta, että minä taidan olla aika leväperäinen blogikirjoitusten lukija. Tai sitten minulla on harvinaisen unohtavainen pää, sillä jostakin syystä en tiennyt, mitä tältä kirjalta voisi odottaa. Sen verran kuitenkin, mikä jo kannestakin selviää: kertoja haluaa löytää kadonneen siskonsa.

Heti kun Beatrice kuulee äidiltään siskonsa Tessin kadonneen, pakkaa hän matkalaukun ja lähtee ensimmäisellä lennolla Lontooseen. Beatrice ja Tess ovat aina olleet läheiset, eikä Beatrice voi ymmärtää, minne sisko on voinut noin vain kadota. Tessin elämästä selviää asioita vähän kerrallaan niin lukijalle kuin Beatricellekin. Voiko toisen ihmisen tuntea läpikotaisin?

Yllätyin tätä kirjaa lukiessa siitä, että tämähän onkin jännityskirjallisuutta eikä perinteinen lukuromaani, niin kuin jostain syystä kuvittelin. Mutta pettyä en osannut, sillä kirja oli todellinen page turner. Aloitin Sisterin lukemisen perjantaina ja lopetin seuraavana päivänä. Kotityöt jäivät vähiin, sillä halusin mahdollisimman pian kuulla tarinan loppuun.

Lupton on selvästi taitava kertoja. Beatricen epätoivo, ikävä ja tuska olivat niin hyvin kuvaillut, että minä kärsin lukemisen ajan pidätetyn itkun aiheuttamasta päänsärystä. (Ja ihan mielettömästä sisarusikävästä. Teki mieli soittaa niille kaikille aivan heti, että älkää ikinä missään nimessä menkö edes hetkeksi hukkaan! Pysykää tallessa, kaikki!)

Luptonin toinen kirja, Afterwards, on myös löytänyt tiensä kirjahyllyyni. Odotukset ovat korkealla, mutta olen melko varma, etten joudu pettymään senkään suhteen.
Ikkunat auki Eurooppaan: Iso-Britannia

8 kommenttia:

 1. Olin juuri siirtymässä wordille tästä kirjoittamaan, kun huomasin, että olet tämän tehnyt.

  Pidin paljon!

  Alkuperäinen kansi on parempi, joten taidan vaihtaa...

  Laitan 'ulos' vasta ma.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, tämä on melkoinen page turner. Minä taisin tykätä vielä enemmän Afterwardsista, joka kylläkin ensin hämmensi rakenteellaan. Mielenkiintoista kuulla mitä pidät siitä!

  VastaaPoista
 3. Leena, kiva päästä lukemaan sinun ajatuksiasi tästä! Ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin :)

  Norkku, Muistelinkin jonkun kehuneen Afterwardsia tätä paremmaksi. Saa nähdä, milloin uskallan sitä alkaa lukea, koska siihen täytyy varmaan varata paljon yhtäjaksoista lukuaikaa :)

  VastaaPoista
 4. Tämä on yksi varmaan siitä eniten odottamieni kevään kirjojen TOP 5:sta :) Kiva siis kuulla, että on todellinen page turner!

  VastaaPoista
 5. Susa, Tuskinpa sinäkään tähän petyt! Toivottavasti pääset pian Sisaren pariin :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin aion lukea tämän paljon. En odota ehkä niin suuria kuin monet muut, mutta uskon viihtyväni Sisaren parissa. :) Nuo englantilaisen (amerikkalaisen?) painoksen kannet ovat kyllä suomalaista onnistuneemmat.

  VastaaPoista
 7. Katja, Samaa mieltä kannesta: nämä brittikannet on paljon paremmat. Toivottavasti kirja pääsee yllättämään iloisesti aiheestaan huolimatta :)

  VastaaPoista
 8. Siis en muistanut...linkitän nyt;-)

  VastaaPoista