tiistai 24. syyskuuta 2013

The Tales of Beedle the Bard

J.K. Rowling: The Tales of Beedle the Bard
Bloomsbury 2008, 108s.

The Tales of Beedle the Bard (Siuntio Silosäkeen tarinat) on jostakin syystä odottanut lukemistaan hyvin kauan. Toki se kiinnosti heti ilmestyessään, kuten aika lailla kaikki muukin Harry Potteriin liittyvä. Kirjan taustoista voi lukaista vaikka wikipediasta, joten en lähde tarkemmin kertaamaan sen syntyhistoriaa.

Tämä pieni velhomaailman satukirja pitää sisällään viisi satua ja Albus Dumbledoren pohdintoja niistä. Sadut ovat oikein kivoja ja sopivan taikamaailmaisia. Viimeinen tarina, The Tale of the Three Brothers, on toki merkityksellisin Pottereita silmällä pitäen, mutta suosikkini oli kyllä Babbity Rabbity and her Cackling Stump. Olen tylsä, enkä aio kertoa sadusta nimeä enempää, sillä nämä ovat niin lyhyitä juttuja että nopeasti tulee referoitua koko kertomus.

Satujen lyhyys oli hiukan ankeaa. Tai ehkä suurempi ongelma olikin Dumbledoren jaarittelut ja pohdinnat satujen välissä, ne kun tahtoivat venyä ja venyä. Edes kuvitteelliset teoreettiset kirjallisuuspohdinnat eivät näköjään jaksa kiinnostaa minua.

The Tales of Beedle the Bard on ihan kiva pikku kirjanen, jonka uskon pääsevän enemmän oikeuksiinsa silloin, kun sen lukee samaan aikaan Pottereiden kanssa tai heti niiden jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä kiva pieni kirja. :) Josta tosiaan on ehkä eniten iloa Harry Pottereiden yhteydessä luettuna. Itse löysin tämän kirpparilta. Pitääkin ehkä kaivaa se esiin, koska en muista mitä tuossa Babbity Rabbity -jutussa tapahtui!

  VastaaPoista
 2. minäkin olen tämän lukenut, ja nimenomaan erillisenä kirjana sarjaan nähden. pitäisikin hankkkia tämä omiin kokoelmiin, kun jossain vaiheessa kuitenkin tulee luettua potterit uudelleen ja silloin olisi kiva tämäkin takoa samaan syssyyn.

  VastaaPoista
 3. B.N. Minä ostin tämän englanninkielisen, kun en suomenkielistä löytänyt millään kohtuulliseen hintaan. (Ne velhokoulun oppikirjat ovat muuten hinnoissaan nykyään, kun painokset ovat loppuneet! Siksi hankin nekin englanninkielisinä.) Vieläkin harmittaa, että satuja oli vain viisi, sillä enemmänkin olisin niitä jaksanut lukea.

  Sonja, Samaa suunnittelen minäkin - että lukisin Potterit uudestaan. Jos vain keksisi, missä välissä siihen olisi aikaa. :)

  VastaaPoista
 4. Minulla kävi älytön mäihä, kun löysin parilla eurolla kirppikseltä suomenkielisen. Myyjä ei ollut tainnut osata arvostaa teosta. :) En tiennytkään, että velhokoulun oppikirjat ovat molemmat loppuunmyytyjä! Kävin ihan mielenkiinnosta kurkkaamassa mitä niistä pyydetään, ja tosiaan, aika korkeita summia. Minäkin olisin toivonut, että kirjassa on enemmän satuja.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti muistan tämän kirjan sitten kun Harry Pottereiden uudelleenlukukierroksen aika koittaa :)

  VastaaPoista
 6. Eiih, nyt yritän ihan väkisin muistella, että mitä siinä Babbity Rabbity -tarinassa taas tapahtuikaan! :D

  VastaaPoista
 7. B.N. Sulla kävi kyllä hyvä tuuri! :)

  Villasukka, voin vaikka yrittää muistuttaa tästä, sitten kun alat Pottereita käydä läpi ;)

  Minna Siikilä, Nyt sinun on pakko lukea kirja uudestaan, jotta saisit mielenrauhan! :D

  VastaaPoista