sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Terveisiä Seinäjoen kirjamessuilta!Pääsin tänä viikonloppuna elämäni ensimmäistä kertaa kirjamessuille. Tai oikeastaan kyseessä oli melkoiset supermessut: kirja-, olut-, viini- ja herkkumessut samalla kertaa. Pytinki Oy ystävällisesti tarjosi lipun, kiitos siitä! Keskityin messuilla luonnollisesti kirjoihin, mutta kävin herkkupuolella norkoilemassa maistiaisia ja lepuuttamassa jalkoja.

Kirjapuolella oli paljon antikvariaatteja sekä pari kustantamoa. Kustantamoja olisin kaivannut paikalle enemmän, sillä nyt tarjonta oli hiukan yksipuolista uusien kirjojen osalta. Pidin tilan avaruudesta, väljyydestä ja siitä, että tungosta ei ainakaan lauantaina puolen päivän maissa ollut. Toivottavasti kävijöitä on ollut sen verran, että vastaava tapahtuma järjestyisi ensi vuonna uudestaan, ehkäpä jopa hieman suuremmassa mittakaavassa.

Kirjabloggareille oli varattu oma pieni soppi sekä tietokone siltä varalta, että kesken messuilun iskisi pakottava tarve päivittää blogia. Blogia en malttanut edes kurkistaa, mutta muutaman kirjabloggaajan kanssa sentään istahdettiin vaihtamaan kuulumisia. Oli mukava nähdä ja saada kolmiulotteisempi käsitys teistä! ;)


Divareita oli paikalla lukuisia. Ikävä kyllä harvalla oli firman nimeä missään näkyvillä, joten minulla ei ole aavistustakaan keneltä mitäkin ostin. Haaveilin ostavani messuilta P.G. Wodehousea sekä Tove Janssonia. Wodehouselta löysin tämän Hyvää joulua Jeeves -kokoelman, Janssonilta näin vain muutaman Muumi-sarjakuvan ja nekin niin hintavina, etten edes harkinnut ostamista. Mutta Asterix ja ennustaja maksoi 2€, Gary Larssonin The PreHistory of The Far Side, A 10th Anniversary Exhibit 6€, joten niitä en liiemmin jäänyt harkitsemaan vaan ostin omakseni kirjabloggaajan nopeudella. 

(Larsson oli oikeasti pikkusiskon löytö, mutta vaistomaisesti pistin kirjan omaan ostoskasaani enkä ilman erillistä huomautusta edes tajunnut, että siskokin olisi voinut sen ostaa. Yritin kyllä tyrkyttää kirjaa sitten myöhemmin sen löytäjälle, mutta sisko oli sitä mieltä, että minä arvostan tätä häntä enemmän. Joten kiitos jalomielisyydestä majoituksen tarjonneelle siskolle!)


Vanhoja lasten- ja nuortenkirjoja löysin aika monta ja kaikki olivat edullisia ja ikäänsä nähden hyväkuntoisia. Lisäksi ostin ison pinon Rudolf Koivun kuvittamia postikortteja.


Vanhoja valokuvia ja lehtiäkin oli kaupan ja tein mielestäni oikein hyvät löydöt myös niiden kohdalla. Ava Gardner on kovin kaunis ja nimmarikin lienee ihan aito. Jos ei ole, niin ei silti harmita, koska en maksanut kuvasta paljoakaan. Viikkosanomat marraskuulta 1964 esittelee Englannin nuoria suurlähettiläitä kolmen aukeaman verran.


Kaksi postikorttiakin ostin. Vasemmalla näette idyllisen kuvan tappelevista sisaruksista. Näky on kovin tuttu sekä itse koettuna että omin silmin nähtynä. Kortin on lähettänyt sisko veljelleen hyvin kauan sitten, postimerkistä päätellen 1900-luvun alussa. Värillinen kortti taas on niin häkellyttävä, että olen lähes sanaton. Kaikessa rauhassa talon seinustalla kuherteleva pariskunta saa kylmää vettä koiran pissaa niskaansa närkästyneeltä eläimeltä. Ehkäpä neidon helma on noussut säädyttömiin korkeuksiin ja koira on päättänyt lopettaa moisen riettauden lyhyeen.

Jos olisi ollut varaa, olisin ostanut omakseni yhden viime vuosisadan alkupuolelta olevan valokuvakansion, jonka kuvia oli erikoisesti leikelty. Joistakin kuvista oli leikattu joku ihminen pois, yhdessä kuvassa rivissä istuvien poikien järjestystä oli jälkikäteen muutettu. Eräällä sivulla oli kokoelma jalkojen kuvia.

Monenlaista mielenkiintoista ja houkuttelevaa näin ja viihdyin messuilla oikein hyvin. Ihana päivä!

10 kommenttia:

 1. Kiitos tunnelmista, Maija! Olen kiinnostuneena odottanut, minkälaiset messut saadaan Seinäjoelle, kun Helsingin ovat omaa luokkaansa ja Turun vastaavat heti perässä. Oulussakaan kirjamessuja ei ole saatu oikein kunnolla lentoon, vaikka välillä on ollut hyviä yrityksiä :). Seinäjoella kuuluu olleen ihan kiva fiilis, ja loistavaa, että olette bloggareiden kanssa tavanneet <3!

  VastaaPoista
 2. Oli mukava tavata! Tuo Gary Larssonisi oli hieno löytö. :-)

  VastaaPoista
 3. Vau mitä löytöjä olit tehnyt divaripuolelta! Oma budjettini oli tällä kertaa sen verran pieni että oli pakko tehdä valinta missä ostokseni teen. Oli kiva istahtaa sohville - me oltiin muuten saatu paremmat istuimet kun lehdistölläkin oli "vain" niitä sinisiä tuolia :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava tuo tappelevat sisarukset :D Tunnistan tilanteen niin omalta kohdaltani kuin omien tyttöjen osalta... Pissakortti on kieltämättä häkellyttävä!

  Kiva, että pääsit messuille :)

  VastaaPoista
 5. Mainioita löytöjä olet tehnyt. Ihmeelliset postikortit ovat minunkin kiinnostukseni kohde.

  Mukavan rauhallisen kuuloiset messut siellä Pohjanmaalla, Helsingin messut ovat aina niin kauhean ruuhkaiset.

  VastaaPoista
 6. Paula, No eivätpä nämäkään messut ilmeisesti tarpeeksi vetäneet väkeä, joten saatoinpa juuri käväistä ensimmäisillä ja viimeisillä Seinäjoen kirjamessuilla. Harmi juttu. :( Toivoisin kyllä, että järjestäjät eivät heittäisi lusikkaa nurkkaan heti, vaan yrittäisivät vielä toisenkin kerran.

  Booksy, Oli kiva nähdä! :)

  Kirsi, Ei minullakaan omaisuuksia ostoksiini mennyt, itse asiassa hämmästyttävän vähän. :)

  Villasukka, nuo vanhat kortit ovat ihan mahtavia! Harmittaa, että nykyään kaikki on niin korrektia - ei ainakaan ole minun tielleni osunut yhtä erikoisia aiheita. :)

  Suketus, Messut olivat kyllä rauhalliset, mutta tosiaan ilmeisesti vähän liiankin, eikä jatkoa taida seurata. Vanhoissa postikorteissa on erityislaatuista hohtoa! Ylipäätään kuvat ovat joskus äärettömän puhuttelevia.

  VastaaPoista
 7. Oi mitä löytöjä! :) Nuo postikortit ovat varsinkin ..aarteita! <3

  VastaaPoista
 8. Kaisa Reetta, olen itsekin hyvin tyytyväinen hankintoihin :)

  VastaaPoista
 9. Ihania lanu-löytöjä, ja niin kaunis kansi tuossa Omenapuu-romaanissa! Hienoa, että pääsit vähän tuulettumaan messuille kirjojen pariin. Itse olin ko. viikonloppuna Kirjakantissa, mutta ehkä mekin vielä joskus osumme samaan kirjatapahtumaan :)

  VastaaPoista
 10. Maria, Kirjakanttikin kyllä houkutteli, mutta käytännönsyistä Seinäjoki vei voiton.
  Minäkin toivon kovasti, että joskus osuisin samoille kekkereille sinun ja muiden "eteläisempien" bloggareiden kanssa. :) (Pakko laittaa lainausmerkkeihin tuo etelä, koska haluaisin nähdä myös kaikkia muita bloggareita... ;) )

  VastaaPoista