keskiviikko 13. marraskuuta 2013

How To Have An Almost Perfect Marriage

Mrs. Stephen Fry: How To Have An Almost Perfect Marriage
Unbound 2012, 190s.

Pari vuotta sitten ihastuin Mrs. Fryn päiväkirjaan, joten kun sattumalta törmäsin nettikirjakaupassa pyöriessäni tähän Rouva Fryn uuteen kirjaan, lisäsin sen heti hankintalistalle.

How To Have An Almost Perfect Marriage on Edna Fryn omintakeinen avioliitto-opas. Hyvän avioliiton määritelmä on toki tapauskohtainen, mutta Ednan tapauksessa hyvään avioliittoon riittää se, että mies pysyisi mahdollisimman paljon pois jaloista. Rouva Fry ohjeistaa niin puolison valitsemisessa, yhteisen kodin sisustamisessa, lasten kasvatuksessa kuin hääjärjestelyissäkin, mutta eniten hänellä on sanottavaa arjessa selviytymisestä. Kirjan loppupuolella käsitellään avioliiton mahdollisia karikoita ja tarjotaan runomuodossa 24 tapaa jättää aviomies.

"Just pack all your bags, Mags, 
Bore him to death, Beth, 
Tell him the truth, Ruth 
There's no need to shout.


Tell him you're pregnant again, Gwen, 
Spoil Match of the Day, Faye, 
Stick his hand in the blender, Brenda 
And get yourself out."

Rouva Fry muuten kehottaa kiinnittämään huomiota puolison nimeen, sillä kukaan ei halua taakakseen kamalaa "pariskuntanimeä" (couple name). Edna ja Stephen muodostavat kelvollisen kutsumanimen Ednaphen, Paul ja Amanda ovat tietysti kavereille Panda. Mutta Simon ja Phyllis, Peter ja Eunice sekä Felicity ja Horatio eivät ole yhtä onnekkaita.

Vaikka edelleen olen sitä mieltä, että Edna Fry on hauska hahmo ja näissä teksteissä on rutkasti viihdykettä, vitsi ei ehkä kuitenkaan kanna kaiken aikaa. Minulla meni tämän kirjan lukemiseen useampi kuukausi, sillä yksinkertaisesti halusin pitää siitä taukoja. Muuten olisin puutunut täysin, eikä siinä olisi ollut mitään mieltä.

How To Have An Almost Perfect Marriage on mukava välipalakirja Stephen Fryn ystäville. Hiukan maistiaisia kirjan sisällöstä voi kurkkia Rouva Fryn blogista.

4 kommenttia:

 1. Hihi tämä kuulostaa hauskalta. Häälahjaidea pariskunnalle, jolla on huumorintajua;) Ja nyt alkoi soida päässä Paul Simonin 50 ways to leave your lover:
  "Hop on the bus, Gus
  You don't need to discuss much
  Just drop off the key, Lee
  And get yourself free"

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaisikohan Fry seuraavaksi jatkoa omaelämäkertaansa kun Edna on päästetty taas ääneen? :) Välipalaksi tämä voisi kyllä sopia, viime kirjan kohdalla minulla alkoi vähän tökkiä, mutta välipalana ja pieninä annoksina, mikä ettei.

  VastaaPoista
 3. Luin Fryltä kesällä Koppavan klopin ja tykkäsin siitä. Tämäkin saattaisi siis mennä! :)

  VastaaPoista
 4. Marile, Voi kiitos tuosta Paul Simonin tunnistamisesta! :D Tiesin, että sen täytyy perustua johonkin biisiin, mutta en hoksannut että mihin.

  Linnea, Pidetään peukkuja omaelämäkerrallisen kirjallisuuden puolesta. Ainakaan tämä Mrs Fry ei mielestäni kanna enää pidemmälle.

  Kaisa, Tämä on toki ihan erilainen kirja kuin Koppava kloppi, mutta kannattaa kokeilla silti. Suosittelen lukemaan pienissä osissa. :)

  VastaaPoista