sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Hääyöaie

Sophie Kinsella: Hääyöaie
(Wedding Night, 2013)
WSOY 2014, 388s.
Suom. Aila Herronen

Pidän kovasti (hyvistä) romanttisista komedioista. Olen kuitenkin laiska seuraamaan elokuvauutisia, enkä siis ole perillä siitä, mitä olisi ylipäätään tarjolla. Tästä syystä nautin romanttisen viihteen yleensä kirjan muodossa. Minulle sopivaa, ennalta-arvattavaa ja nauruhermoja kutkuttavaa höpsöttelyä osaa kirjoittaa Sophie Kinsella.

Hääyöaie alkaa hivenen kiusallisesta kohtauksesta. Väärinkäsitysten ja naisellisten oletusten vuoksi Lottie valmistautuu vastaamaan myöntävästi pitkäaikaisen poikaystävänsä kosintaan - jota ei tule. Suhde päättyy siihen ja kuinka ollakaan, teiniaikainen ensirakkaus, Ben, ottaa yllättäen yhteyttä. Lottie ja Ben huomaavat tuntevansa vetoa toisiinsa edelleen ja päättävät mennä naimisiin pikavauhtia ja pidättäytyä seksistä hääyöhön asti. Lottien katkeraa avioeroa läpikäyvä isosisko pitää Lottien avioliittoa hirveänä virheenä ja päättää estää hääyön keinoja kaihtamatta.

Kirja on vauhdikas ja täynnä koheltamista, kiusallisia ja absurdeja tilanteita. Viihdyin niin hyvin, että välillä nauroin ääneenkin, vaikka kieltämättä vitsi vähän väljähtyi tarinan venyessä hiukan liian pitkäksi. Hääyöaie ei ole järin uskottava, mutta mielestäni tällaisen kirjallisuuden ei tarvitse yrittääkään olla realistinen.

Hääyöaie (jonka nimi muuten tuntuu mukavalta lausua!) sopii erinomaisesti kevyen höpöhöpöviihteen kaipuuseen.


Kirjabingo: "Romantiikka".

2 kommenttia:

  1. Tämä tulee ehdottomasti lukuun jossakin vaiheessa. Voisi olla aika hyvää piristettä vaikka pimeään syysiltaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, eiköhän tämä virkistä syysiltoinakin yhtä lailla :) Minusta tämä ei ole Kinsellan parhaimmistoa, mutta joka tapauksessa sopivan aivotonta (kirjoitin ensin vahingossa "aviotonta") luettavaa.

      Poista