tiistai 22. heinäkuuta 2014

Mummo 3

Anni Nykänen: Mummo 3
Sammakko 2014, 104s.

Anni Nykäsen luoma Mummo on hulvaton hahmo. Tämä mummo ei yritä siloitella ryppyjään (paitsi kerran kauan sitten) tai pukeutua nuorekkaasti vaan hän on antaumuksella ihan rehellinen mummo. Hän kulkee talvella potkukelkalla eikä anna oikukkaiden kesäsäiden sotke suunnitelmiaan. Mummo leipoo kerralla paljon, koska onhan pakastin keksitty ja talvella parvekkeellekin voi säilöä lämpimäisiä. Mummo ei kuitenkaan ole jämähtänyt tyystin entisaikoihin, vaan sukkuloi sulavasti internetin suuressa maailmassa: hänellä on blogi ja facebook-tili, joista jälkimmäinen aiheuttaa ajoittain kiusallisia tilanteita 16-vuotiaalle lapsenlapselle.

Mummo 3 on tuttua, taattua laatua ja tarjoaa veikeitä hetkiä ja hihityksiä. Nykäsen piirustustyyli on sulavaa ja miellyttää minun silmääni. Nykänen ei arkaile hyödyntää tilaa uusilla tavoilla, kuten stripeissä, joissa Mummo intoutuu tankotanssimaan ja tankona toimii ruutujen välinen tila.

Mummon touhuista lukisi helposti ja mielellään paljon enemmänkin kerralla, mutta kyllä yhdelläkin albumilla taas hetken pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti