maanantai 23. marraskuuta 2015

Kepler62, kirja kaksi: Lähtölaskenta

Timo Parvela & Bjørn Sortland:
Kepler62, Kirja kaksi: Lähtölaskenta
WSOY 2015, 157s.
Kuvitus: Pasi Pitkänen
Suom. Outi Menna

Jos taannoin luettu Tom ja keskiyön puutarha oli vähän puuduttava niin lasten kuin äidinkin mielestä, Kepler62-sarjan toinen osa, Lähtölaskenta, oli kaikkea muuta.

Rikkaan perheen 14-vuotias Marie-tytär on tottunut saamaan kaiken haluamansa. Nyt hän sattuu haluamaan sen, mitä Kepler62-tietokonepelin läpäisijöille on tarjolla. Marie on palkannut kolme nuorta pelaamaan omasta puolestaan ja lopulta yksi onnistuu tehtävässään. Pian Marie onkin lennätetty huippusalaiseen tukikohtaan, jossa pelin läpäisseitä valmistellaan tehtäväänsä avaruuden uudisraivaajiksi. Mutta voiko osallistumisensa perua?

Luimme kirjan kolmessa illassa ja se vanhimman pojan hurmioituneen järkyttynyt ilme kirjan loputtua olisi kyllä pitänyt saada tallennettua. Mahtava yhdistelmä nautintoa hyvästä tarinasta ja epätoivoa äkkipysähdyksestä!

Minusta tämän kirjan tempo on nopeampi ja tunnelma huomattavasti ahdistavampi kuin ensimmäisessä kirjassa. Välillä jopa vähän jännitin, alkaako kuulijoita pelottaa. (Ei alkanut.)

Pasi Pitkäsen näyttävä kuvitus toimii tekstin kanssa täydellisesti. Jos joku miettii pojille sopivaa lukemista, niin tätä sarjaa uskaltaa suositella kaikille. Kuvia on paljon ja teksti niin jännittävää, että nihkeämpikin lukija varmasti sujahtaa tarinaan mukaan.

3 kommenttia:

 1. Minkä ikäisille suosittelisit tätä sarjaa? Katselin ykkösosaa äänikirjana lähikirjastoissa ja mietin, kehtaisiko sitä suositella 13-vuotiaille. Ykkösosan päähenkilö on kai 13, mutta onko se tuo kansikuva vai mikä, joka saa ajattelemaan, että kirja olisi vähän nuoremmille kuitenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, No tämän toisen osan kohdalla musta tuntui, että välillä meni jo liian jännäksi noille omille (7 ja 9) lapsille. Tässä oli myös aika paljon englannin sanoja ja mun lapsilta Area 51 meni ihan ohi, kun eihän ne ole siitä kuulleet. Joten en pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, että tätä suositeltaisiin 13-vuotiaille.

   Poista
 2. Vitosluokkalaiset oppilaani ovat aivan innoissaan ja varailevat kirjoja kirjastosta, kun eivät kestä odottaa seuraavia ääneenlukukertoja omassa luokassa. ;) Itse luin juuri kolmannen osan loppuun ja aikuisenakin olen aivan koukussa! Parvelan kirjoissa niin upeasti erilaisia tasoja teksteissään, puhuttelee aikuistakin.

  VastaaPoista