keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

2 x Unshelved

Bill Barnes & Gene Ambaum: 
Unshelved
Overdue Media 2003, 127s.

Minua harmittaa aina, jos joku ennakkoon huipuksi arvelemani kirja osoittautuukin syystä tai toisesta kehnoksi. Näin kävi Unshelved-sarjakuvien kanssa.

Sarjassa seurataan pienehkön kirjaston arkea, joka on tietenkin kaikkea muuta kuin tasaisen tylsää. Asiakkaissa on melkoisia persoonia, mutta niin on henkilökunnassakin. Päähenkilönä on nuorehko, ehkä alle 30-vuotias Dewey, miespuolinen kirjastovirkailija, joka ei oikein kauheasti välitä työstään. Tai varsinkaan niistä asiakkaista, jotka häiritsevät kahvituokioita.

Kirjastossa työskentelevät myös topakka Doreen, yhden lapsen yksinhuoltaja-adoptioäiti; erittäin intomielinen ja työtään rakastava lastenosaston vastaava Tamara; Buddy the Book Beaver, hyvin epätodennäköinen lukumaskotti, joka ei ilmeisesti koskaan riisu majava-asuaan sekä Mel, kirjaston johtajatar, joka yrittää parhaansa mukaan pitää kirjaston pystyssä.

Bill Barnes & Gene Ambaum:
What Woudl Dewey Do?
Overdue Media 2004, 127s.
Ideahan on mitä kutkuttavin, mikäli kirjasto on tullut tutuksi lainaustiskin kummalta tahansa puolelta. Toki työntekijät varmasti näkevät huomattavasti enemmän erikoisia tapauksia, kuin asiakkaat itse. Harmittavaa kyllä, sarjan huumori ei juuri ota tuulta alleen. Muutamia osuvia sutkauksia sentään kahteen albumiin mahtuu, mutta eivät ne onnistu kokonaisuutta pelastamaan.

Huumorin lisäksi myös piirrosjälki on kauniisti ilmaistuna kehnoa. Toki jälkimmäisessä albumissa on jo havaittavissa selkeää kehitystä piirrostekniikassa, mutta silti kokonaisuus on aika lattea.

Unshelved ei siis osunut minun nauruhermooni, mutta kivan ideansa vuoksi tahkosin sinnikkäästi läpi molemmat kirjastosta löytyneet albumit.

The end of the world is coming
"I recommend a book of short stories."


2 kommenttia:

  1. Jooh, olen kanssa nämä lukenut. Taisi siellä jotain ihan hauskoja juttuja olla seassa ja kun aihepiiri kiinnosti niin nämä luki, mutta ei tämä tosiaan juuri vakuuttanut. Erityisesti aika onnettoman piirrostyylin takia...sen verran kiinnosti että kävin katsomassa netistä myöhempiä tuotantoja, ja aika lailla samalta näyttivät myös viimeisimmät stripit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hdcanis, Harmittaa, että toteutus on näin kehno. Joku toinen tekijä olisi varmasti saanut aikaan toimivampaa tavaraa.

      Poista