torstai 7. heinäkuuta 2016

The Creep

John Arcudi: The Creep
Dark Horse Books 2014,  144s.
Kuvitus: Jonathan Case

Kirjastossa parasta on se, että voi tehdä vahingossa löytöjä. Sellainen on tämä The Creep, joka lähti sarjakuvahyllystä mukaan lupaavan näköisen kantensa ansiosta.

Oxel Karnhus, akromegaliaa sairastava yksityisetsivä, saa kirjeen nuoruusvuosien tyttöystävältä. He eivät ole olleet tekemisissä vuosiin, mutta nyt Stephanie pytää Oxelilta apua. Stephanien teini-ikäinen poika on tehnyt itsemurhan kuusi kuukautta aiemmin, eikä sureva äiti keksi teolle mitään motiivia. Ainoa tekoa edeltänyt muutos oli pojan parhaan ystävän itsemurha paria kuukautta aikaisemmin. Poliisin mukaan kyseessä on sattuma, mutta Stephanie ei usko itsemurhan "tarttuvan".

Hahmona Oxel on akromegaliaa lukuun ottamatta varsin kliseinen yksityisetsivä: keski-ikäinen, perheetön, yksinäinen ja rahavaikeuksissa. The Creep on juoneltaan onnistunut tarina, jossa asiat paljastuvat vähitellen ja jännitys tihenee loppua kohti, aivan kuten asiaan kuuluu. Hyvä käsikirjoitus ja tyyliin sopiva kuvitus toimivat loistavasti. Kyllä kannatti luottaa kansikuvan herättämiin aavistuksiin!

2 kommenttia:

  1. Tää vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarooma, Tämä kannattaa lukea, jos käsiinsä saa! Erittäin toimiva rakenne ja hyvä tarina.

      Poista