keskiviikko 10. elokuuta 2016

Anni Isotalo -sarja

Mikko Ketola & Anssi Rauhala:
Marian koodi, 2006
Valkoisen meren timantit, 2006
Bosporin helmi, 2007
Vatikaanin vanki, 2009
Minerva Kustannus


Anni Isotalo on kirkkohistorian professori, jonka elämä on kaikkea muuta kuin tapahtumaköyhää. Meno on etenkin ensimmäisessä osassa yhtä vauhdikasta kuin Da Vinci -koodissa, johon albumissa useaan kertaan viitataankin. Ei muistakaan osista dramatiikkaa puutu, vaan Isotalon henki on vaarassa melkeinpä jatkuvasti.

Neljän albumin kokonaisuus (lisääkin on ilmeisesti suunnitteilla, mutta aikataulu on avoin) on ihan mukavaa viihdykettä. Piirrostyyli ja -jälki on miellyttävää ja taidokasta. Itse tarinaan olisin kuitenkin kaivannut vähän enemmän lihaa luiden ympärille, sillä tunnetasolla tarina ei pääse koskettamaan juuri lainkaan.

Kuvituksesta täytyy vielä mainita erikseen ilmeisen realistiset maisema- ja kaupunkikuvaukset. Hauskan lisän toi myös Marian lennolla työskennellyt lentoemäntä Natasha, jonka tunnistin vaikeuksitta.

2 kommenttia:

 1. Luin tästä sarjasta ensimmäisen ja viimeisen osan, ja todellakin, lihaa olisi kaivattu juonentynkien ympärille. :) Vähän oli heppoista meininkiä, mutta piirrosjälki kyllä oli parhaimmillaan tosi komeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, Miksikähän tarina oli niin oiottu? Onkohan sarjakuvissa niin tarkkaan ennalta määrätty sivunumero, että täytyy karsia liikaa?

   Laadukasta työtä kuvittajalta joka tapauksessa.

   Poista