maanantai 15. elokuuta 2016

Kepler 62, Kirja kolme: Matka

Timo Parvela & Bjørn Sortland:
Kepler 62, Kirja kolme: Matka
WSOY 2016, 159s.
Kuvitus: Pasi Pitkänen

Kepler 62 -sarjan hartaasti odotettu kolmas osa ilmestyi jo jokin aika sitten. Saimme sen kirjastosta heti tuoreeltaan ja lukeminenkin aloitettiin heti, mutta lopulta lukemiseen kului yli kuukausi. Aikaa on mennyt paljon Pokémoneja metsästäessä ja muutkin pelit ovat vieneet mukanaan.

Mutta selittelyt sikseen ja takaisin kirjaan.
Valittu joukko lapsia ja nuoria aloittaa viimein matkansa kohti Kepler 62:ta. Ari alkaa olla hieman levoton, sillä kukaan ei tunnu kertovan matkaan lähteville kaikkea edessä olevasta matkasta tai määränpäästäkään. On kuitenkin liian myöhäistä perua osallistumisensa, mikäli se olisi edes mahdollista, ja Arin täytyy vain toimia suunnitelmien mukaan.

Jälleen kerran Pasi Pitkäsen kuvitus tukee tarinaa loistavasti ja vie sitä myös eteenpäin. Tekstissäkään ei ole juuri moitteen sijaa, mutta jotenkin nahkealta tuntui. Ehkä eniten sekä minua että lapsia harmitti se, kuinka hitaasti asiat tuntuivat etenevän. Oli lähtöjuhlallisuuksia maan päällä ja pitkältä tuntuva (ja vähän tylsä) välipysähdys avaruusasemalla, ennen kuin varsinainen matka pääsi alkamaan. Toimintaa oli lopulta vähän ja valtaosa hahmoista jäi aivan tyystin sivuosaan.

Vaikka tämä kolmas osa ei tarjonnutkaan niin paljon vauhtia ja jännitystä kuin odotimme, seuraava osa on jo varattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti