keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Emman makea joulu

Emma Iivanainen: Emman makea joulu
Docendo 2016, 142s.
Kuvat: Emma Iivanainen

Painted by Cakes -blogia pitävän Emma Iivanaisen tuoreessa kirjassa valmistaudutaan jouluun. Kirjan ohjeilla voi tehdä omasta joulusta ihastuttavan makean, tai valmistaa jotain herkullista lahjaksi läheisille.

Emman makea joulu on laadukas, houkuttelevasti kuvitettu ja selkeät ohjeet sisältävä teos. Monia työvaiheita on havainnollistettu vaihekuvilla. Resepteissä on selkeästi merkittynä niiden vaativuustaso, joka vaihtelee yhdestä kolmeen käpyyn. Osa resepteistä, kuten vaikkapa jouluinen Rocky Road, on niin helppoja, että ne sopivat lastenkin tehtäviksi. Sitten taas on noita työläämpiä, jotka vaativat melkoisen määrän sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä, eivätkä siten sovi edes kaikille aikuisille.

Siinä missä Iivanaisen edellinen leivontakirja, Emman kakut, leivokset ja jäätelöt, sisälsi vaikeudeltaan tasaisen helppoja ja yksinkertaisista aineksista tehtyjä houkutuksia, tässä ollaan jo vähän vaativampien (tai ainakin työläämpien) juttujen lumoissa. Vaikka itse resepti olisikin helppo, eikä toteutus vaatisi ilmiömäistä sorminäppäryyttä, pitäisi keittiötarvikkeista kuitenkin löytyä erilaisia erikoistarvikkeita konvehtimuoteista tikkarimuotteihin.

Mutta ei hätää! Vaikka ei haluaisikaan hankkia uusia erikoismuotteja tai muita vastaavia, Emman makeasta joulusta löytyy onneksi myös niitä helposti toteutettavia reseptejä. Meillä on testattu vasta jouluinen Rocky Road, mutta seuraava testiresepti on jo valittuna. Äidin ja lasten "Oi! Namia!" -huutoäänestyksessä kakkossijalle selvisi maapähkinävoisuklaakupit, joita lupasin tehdä viimeistään jouluksi.

Emman makea joulu on kaunis kirja, jota selailemalla tulee väkisinkin ainakin vähän joulumielelle. Tai jos ulkona sataa silkkaa vettä, kuten tätä kirjoittaessa, tulee ainakin himo testata jotain kirjan lukuisista houkuttelevista resepteistä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kansi ja houkuttava kirja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, Tässä kirjassa kaikki kuvat ovat tosi upeita. Mikäli et ole jo ehtinyt lukea, suosittelen!

      Poista