tiistai 15. marraskuuta 2016

Fight Back, Toinen mahdollisuus

Pekka Hyysalo: Fight Back, Toinen mahdollisuus
Tammi 2016, 8h 54 min
Lukija: Toni Kamula


Pekka Hyysalon tarina on varmasti useimmille tuttu: nuori, lahjakas freestylehiihtäjä loukkaantui vakavasti hyppykuvauksissa Ylläksellä vuonna 2010. Hengenvaarallisen aivovamman vuoksi ennusteet eivät olleet rohkaisevia. Ei ollut ollenkaan varmaa, että Hyysalo pystyisi koskaan enää edes kommunikoimaan muiden kanssa, eikä hänen ainakaan pitänyt pystyä enää kävelemään itse. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Hyysalo kuntoutui hämmästyttävän nopeasti ja hyvin. Jo puoli vuotta myöhemmin Hyysalo pystyi jopa kävelemään.

Fight Back -kirja kertoo Hyysalon tarinan, josta kuuluu kertojan rakkaus niin elämää kuin omaa lajiaan kohtaan. Hyysalon asenne on käsittämättömän positiivinen. Hänellä on tavoitteita ja niin paljon sinnikkyyttä ja motivaatiota, että hän luultavasti saavuttaa kaikki tavoitteensa.

Kuuntelin tämän äänikirjana BookBeat-palvelussa, johon saimme kirjamessujen bloggaritapahtumassa koodin kolmen kuukauden ilmaiseen kokeilujaksoon. BookBeat on selkeä ja helppokäyttöinen. Äänikirjojen huono puolihan on se, ettei niissä ole kuvia. No, BookBeatin eduksi osoittautui se, että käytössä on usein myös e-kirja, joten siitä pääsin katsomaan kuvatkin.

Fight Back oli liikuttavaa ja inspiroivaa kuunneltavaa. Yhdestä asiasta kyllä ärsyynnyin: aivan liian monta kertaa naisia kuvattiin vain ulkonäön verran. Poikkeuksetta naiset tuntuivat olevan uskomattoman kauniita ja viehättäviä. En tätä epäile, mutta varmasti näistä naisista olisi voinut kertoa jotain muutakin.

Joka tapauksessa Hyysalon tarinaan kannattaa tutustua. Ja ottaa siitä opikseen.

3 kommenttia:

 1. Uskomattoman positiivinen ja lujatahtoinen mies tuo Pekka. Olen Hyysalon tilannetta seurannut aikanaan, ja olen tosi iloinen siitä miten hyvin hän on kuntoutunut - ja miten nopeasti!
  Kirja on kuitenkin vielä lukematta, mutta eiköhän jossain vaiheessa. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi

   Osallistuit meidän blogissa arvontaan, mutta sua ei näy meidän blogin lukijoissa. Onkohan Blogger taas temppuillut jotain?
   Tommi

   Poista
  2. Tiia, eihän sitä kaikkea ehdi saman tien lukea, mutta onneksi on olemassa "jossain vaiheessa" :)

   Tommi, Olen kyllä lukijanne. Käyn kokeilemassa alkaako toimia, jos poistan itseni lukijoista ja liityn uudelleen.

   Poista