sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Sukkapuikot sauhuamaan!

Lumi Karmitsa: Muhkeat sukat
Moreeni 2018, 143s.


Tänä vuonna en ole liiemmin sukkapuikkoja kilkutellut, mutta Lumi Karmitsan Muhkeat sukat -kirjat oli kyllä sellainen inspiraatiopakkaus, että heti piti päästä lankakaupoille.

Kaikki kirjan sukkaohjeet on tehty paksulle, eli vähintään 7 veljeksen vahvuiselle langalle. Kun paksulla langalla kilistelee menemään, niin valmistahan syntyy todella nopeasti! Se on ihan mieletön etu, varsinkin kun tekeillä on sukat, joita täytyy aina tehdä toinen samanlainen.

Mallit ovat kauniita ja monipuolisia. Näissä sukissa on sekä vähäeleisiä malleja että sellaisia, jotka suorastaan pursuavat kaikenlaista. Ja käytän tässä pursuamista pelkästään positiivisessa merkityksessä. Ohjeet ovat myös todella selkeät, vaikka äkkiseltään kaavioiden määrä per sukka voikin näyttää vähän lannistavalta.

Tein kirjan sukista kahdet pukinkonttiin. Joku saa nuo kannessakin näkyvät Hiekka-sukat ja joku toinen ihanasti kiertävät Korkkiruuvit, joiden teräosan tein tosin mallista poiketen sileänä neuleena, koska en ollut varma langan riittävyydestä. (Olisi mennyt tosi tiukille, joten sileä neule oli ihan hyvä valinta.)

Todella mahtava kirja, josta löytyy taatusti valikoimaa niille, joiden jalat kaipaavat paksuja sukkia.-----------------------------------------------------Janina Kallio: Lumoavat neulehuivit
Moreeni 2018, 137s.


Toinen houkutteleva käsityökirjauutuus on tämä Janina Kallion Lumoavat neulehuivit. Kirjassa on viisitoista ohjetta, jotka näyttävät yhtä aikaa lämpimiltä ja houkuttelevan kevyiltä. Ohjeet ovat sanallisessa muodossa, mikä on minulle hieman haastavaa kun jostain syystä minun on helpompi seurata kaavioita kuin sanoja ja numeroita.

Vielä en ehtinyt neuloa yhtään huivia, mutta mallin olen jo valinnut. Ihan ensimmäiseksi haluaisin tehdä hieman epäsymmetrisen kolmion muotoisen Lempi-huivin. Tai kauniin puoliovaalin (onko se muoto?) Malvan, jossa on ulkoreunassa tyylikkään näköinen leveähkö pitsikuvio ja muualla kaunis pintaneule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti