perjantai 14. kesäkuuta 2013

Ihan hukassa ja Voi sinua, Sulo!

Chris Haughton: Ihan hukassa
(A Bit Lost, 2009)
Lasten Keskus 2010
Suom. Tuula Korolainen
 
Pitkästä aikaa esittelen teille pari meidän lasten kuvakirjasuosikkia. Chris Haughtonin Ihan hukassa on luettu moneen, moneen kertaan. Ensin siihen ihastuin minä, sitten pojat.

Ihan hukassa kertoo pikkuisesta pöllöstä, joka epäonnekseen tipahtaa nukkuessaan kotipesästään. Hän haluaa löytää takaisin kotiin äidin luo mahdollisimman pian, mutta yksin se on vaikeaa. Onneksi avuksi saapuu vinkeä orava, joka lupaa löytää äidin ihan hetkessä.


Orava tiedustelee äidin tuntomerkkejä ja juoksuttaa pientä pöllöä pitkin metsää. Kun pikku pöllö kertoo äidin olevan "Näin suuri!", vastaa orava "Jep jep! Tiedän jo! Seuraa minua..." ja vie tämän karhun luo. Mutta:


Hauhgtonin kuvitus on hurmaava. (Nämä itse skannatut kuvat eivät tee kirjalle oikeutta.) Eläimet ovat harvinaisen ilmeikkäitä ja selvästi omia persooniaan kaikki. Jopa se äidiksi luultu karhu, joka vain nököttää paikallaan. Ihan hukassa on minulle sellainen kirja, jonka näkeminenkin saa hyvälle mielelle.

Chris Haughton: Voi sinua, Sulo!
(Oh no, George!, 2011)
Lasten Keskus 2012
Suom. Tuula Korolainen

Haughtonin toinen kirja, Voi sinua, Sulo! on myös ilmeikkyydessään veikeä ja hauska. Sulon isäntä lähtee käymään ulkona ja vannottaa Suloa olemaan kiltisti sillä välin. Tietysti Sulo lupaa, osaahan hän olla kiltti! Tai ainakin Sulo yrittää kovasti. Mutta miten käy, kun keittiössä onkin kakku?

Tämä on ihan täydellinen koirailme, eikö! :)

Ja vaikka Sulo tietää, ettei kissaa saisi jahdata, niin joskus on vain mahdotonta olla seuraamatta vaistojaan.


Voi sinua, Sulo! ei ole minusta ihan yhtä hauska kuin Ihan hukassa, mutta mainio joka tapauksessa. Minun on helppo samaistua Suloon, joka ei osaa hillitä itseään aivan niin hyvin kuin pitäisi. Kärsimättömästi odotan, Haughtonilta uusia lastenkirjoja, joihin ihastua.

2 kommenttia:

  1. Ihan hukassa on lukematta, mutta viisivuotiaan poikani kanssa ihastuimme ikihyviksi Voi sinua, Suloon! Vilkkaalle pojalle aivan ehdottoman tervetullut sählärikamu tuo Sulo.

    Haughtonilla on jokin ylitsevuotavainen ymmärräys ja taito piirtää vilpittömiä tyyppejä. Lisää odottelen minäkin!

    VastaaPoista
  2. Elina, Haughton todellakin hallitsee ilmeiden kuvaamisen :) Toivottavasti Ihan hukassa hurmaa teidätkin!

    VastaaPoista