keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Rivien välissä - Kirjablogikirja

Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä - kirjablogikirja
Avain 2013, 160s.
Kirjastosta

Kas tässäpä kirja, joka on jo näkynyt ja tulee näkymään paljon kirjablogeissa! Lumiomenan Katja ja Hanna Kirjainten virrasta ovat kirjoittaneet kirjabloggaamisesta kirjan, jossa tätä harrastusta pohditaan ja kartoitetaan monipuolisesti. Kirjaa varten on haastateltu sähköpostitse iso kasa kirjabloggaajia, kirjoittamisblogeja pitäviä kirjailijoita sekä muutamia kustantamojen edustajia. Pikkuruiseen kirjaan onkin saatu mahtumaan monipuolisesti asiaa blogien historiasta blogiyhteisöön, bloggaajien taustoista yhteisiin tempauksiin ja moniin muihin aiheisiin.

En edes yritä teeskennellä, että tämä blogitekstini olisi puolueeton ja asiantunteva. Onneksi kaikki blogitekstini ovat yhtä omanapaisia ja amatöörimäisiä, joten vakituiset lukijani tuskin kuvittelivatkaan mitään muuta.

Tämän kirjan lukeminen oli ihanaa! Vähän kuin olisin lukenut vanhaa päiväkirjaa, sillä erotuksella, että nämä jutut ovat vielä tuoree(hko)ssa muistissa. Oli hauskaa lukea bloggaajien sanomisia ja yrittää tunnistaa, kuka on mahtanut sanoa noin ja näin. Ja luonnollisesti oli ihanaa löytää oman blogin nimi ihan oikean kirjan sivuilta! :)

Jonkin verran kirjassa on toisteisuutta, mutta mikäli kirjaa ei ihan yhdeltä istumalta lue, on pieni kertaaminen ihan tarpeellista. Kirjailijoiden ajatuksia kirjabloggaamisesta olisin halunnut lukea enemmän - onhan tällainen "mitähän ne meistä aattelee?" -ajatusmalli melko yleinen. En tunne painoalaa ja sen kustannuksia, mutta olisi ollut ihanaa, jos kirjassa olisi ollut värikuvitus.

Odotan mielenkiinnollaa ei-kirjabloggaajien ajatuksia tästä kirjasta.

PS: Ai niin!
Kirjassa käsiteltiin myös erilaisia blogeissa kiertäviä haasteita ja ajattelin osallistua näin pienellä viiveellä siihen Hannan "Mitä puolison yöpöydältä löytyy?" -haasteeseen. Hoksasin nimittäin tässä yhtenä päivänä, että kerrankin miehen yöpöydältä löytyy kirjoja: 23 Anni Polvan rakkaushömppää (ne toimivat kätevänä korokkeena kellolle, että minä näkisin yöllä, mihin aikaan vauva herää. Paitsi että en ilman silmälaseja erota niitä numeroita kuitenkaan.) sekä Kirja joka muutti elämäni (joka on kesken minulta, mutta epähuomiossa tallessa miehen yöpöydällä). Laatulukemiston ohella yöpöydällä säilytetään nuorimmaisen vaippoja.
Kuvan ulkopuolelta kerrottakoon, että mies lukee parhaillaan Seppo Jokisen uusinta kirjaa, jota hän säilyttää vierashuoneen lattialla.


7 kommenttia:

 1. Hih, ihana tuo kirjapino.

  Ja nyt komppaan sua; ihana kirja, ihana harrastus <3

  VastaaPoista
 2. Annika K, Voin olla puolueellinen, mutta minusta tämä on kyllä paras harrastus koskaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoista on kyllä vaikka mihin! Mainio kellokoroke. :) Meillä yksi pokkariparka toimii läppärin korokkeena, jotta läppärin tuuletin toimisi paremmin.

  Odotan Rivien välissä-kirjaa kirjastosta. Toivottavasti pian koittaisi minun vuoroni varausjonossa. Minuakin kiinnostaisi kirjailijoiden mietteen kirjablogeista. Harmi jos niitä ei ole paljon kirjassa.

  VastaaPoista
 4. Rivien välissä on kuin elettyä elämää, tulee ihan nostalginen olo. Apu uusille kirjabloggaajille myös.

  Osallstuin aikanaan tuohon Mitä puolison yöpöydältä löytyy? Nyt se on Irvingin Minä olen monta.

  VastaaPoista
 5. Hehe, minua kyllä nauratti tuo kuva. Mulla oli silloin kalastuslehtiä. Tai siis puolison yöpöydällä oli. Nyt on ehkä yksi Maisa-kirja. :)

  VastaaPoista
 6. Pihi, kirjat ovat monikäyttöisiä, vaikka minä kieltäydynkin käyttämästä niitä esim. lasten sängynpäätyjen korottamiseen :)

  Leena, totta tosiaan, tästä kirjasta joku kirjabloggaamista harkitseva saa varsin kattavan kuvan siitä, millaista tämä on. Toki jokainen bloggaa tavallaan ja jokainen kokee bloggaamisen eri tavalla, mutta edes noin yleisesti ottaen.

  Minna, voin salaa kertoa, ettei mun omalla yöpöydällä ole yhtään kirjaa! Sieltä löytyy kyllä vauvan yövalo/äänilelu, pehmopupu, vauvan vaihtopaita ja pari harsoa...

  VastaaPoista
 7. Ihana harrastus todellakin <3

  Minulla on Rivien välissä vielä kesken, joten on paha kommentoida vielä koko kirjaa, minäkin kuitenkin kaipasin kuviin väritystä varsinkin kun kansi on noin herkullinen :)

  VastaaPoista