tiistai 10. kesäkuuta 2014

Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns)

Mindy Kaling: Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns)
Ebury Press 2013, 219s.

Hankin tämän Mindy Kalingin kirjan Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) Goodreadsin perusteella. Jos en aivan väärin muista, tämä löytyi samalta listalta Sarah Silvermanin ja Tina Feyn kirjojen kanssa ja päätin luottaa GR:n suosituksiin. Luottamus kannatti, sillä pidin Kalingin kirjasta oikein paljon.

Is Everyone Hanging Out Without Me? (jatkossa Hanging Out) on kepeän humoristinen, itseironinen ja  positiivinen kirja. Kaling kertoo lapsuudestaan ja opiskeluajoistaan sekä uran luomisen vaikeudesta. Kirjaa ei silti voi sanoa omaelämäkerraksi, sillä Kaling harppoo asiasta toiseen huolettomasti kuin karitsa kesälaitumella. Hän ei myöskään vältä liioittelua, mikäli sen avulla saa paremmat naurut. Kaling mainitsee rakkaimmaksi harrastuksekseen erilaiset dieetit ja toteaa moneen kertaan olevansa pullukka. Kansikuvastakin kuitenkin näkee, että Kaling (kokoa 38) on kaunis ja sutjakka nuori nainen.

Hanging Out on kirjana pääasiassa viihdettä vailla mitään suurempaa, merkityksellistä sisältöä. En ole itse seurannut USA:n Officea, josta Kaling parhaiten tunnetaan, mutta tämän kirjan jälkeen olisi hauskaa nähdä millainen näyttelijä Kaling on. Kaling vaikuttaa mukavalta ihmiseltä ja olen hänen kanssaan samaa mieltä muun muassa roastien ikävyydestä:

"When I watch roasts, I actually feel physically uncomfortable, like when I see a crow feast on a squirrel that has been hit by a car but has not stopped moving yet. The self-proclaimed no-holds-barred atmosphere reminds me of signs for strip clubs on Hollywood Boulevard: "We Have Crazy Girls. They Do Anything!" We don't have to do anything. Let's bar some holds."

Hauskaa ja helppoa luettavaa, suosittelen!

PS: Lähden mukaan Le Masque Rouge-blogin  kirjabingoon ja ruksin tällä kirjalla ruudun "ostettu kirja".

2 kommenttia:

 1. Samaa mieltä ylläolevasta. Muistaakseni sarjan uudet jaksot pyörivät kesän ajan jonkun tv-kanavan (ehkä Nelonen tms?) iltaohjelmistossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norkku, Minä haluaisin päästä seuraamaan sarjaa alusta asti. Pitääkin muuten tarkistaa, löytyisikö tätä meidän kirjastosta - joskus sieltä löytyy yllättäviä sarjoja.

   Tämän kirjan kanssa viihtyi kyllä hyvin. Lukeminen oli vähän kuin kaverin kanssa lörpöttelyä. :)

   Poista