torstai 16. heinäkuuta 2015

Bouncer: Del 7 - Kluvet hjärta


Alejandro Jodorowsky: Bouncer: Del 7 - Kluvet hjärta
(Cœur double, 2014)
Albumförlaget 2014, 62s. 
Kuvitus: François Boucq
Käännös: Stefan Carlsson


Noin kuukausi sitten luin pinon Bouncereita ja tuskailin seuraavan osan puuttumista kirjaston valikoimista. Epäilin joutuvani odottamaan sitä pienen ikuisuuden, mutta sainkin kirjasta saapumisilmoituksen jo parin viikon kuluttua.

Seitsemäs osa, Kluvet hjärta, jatkaa Svarta änkanissa alkanutta tarinaa. Salaperäinen, tummiin pukeutuva nainen yrittää haalia omistukseensa erinäisiä maa-alueita Barro Citystä ja sen ympäristöstä. Naisella on käskyläisinään sekalainen joukko toinen toistaan pahamaineisempia miehiä, joihin hänellä on kuitenkin käsittämättömän vahva ote. Bouncer tuskailee uuden opettajattaren herättämien tunteiden kanssa, mutta jokin viehättää myös tämän sisaressa - siinä tummiin pukeutuvassa Carolynissa. Kluvet hjärta pitää sisällään raakuuksia, riettautta ja paljastuksia.

Svarta änkan ja Kluvet hjärta muodostavat siis yhden tarinakokonaisuuden. Myös näiden albumeiden kannet täydentävät toisiaan paljon puhuvalla tavalla:


Toistan itseäni, mutta todettakoon jälleen kerran, että ruotsiksi lukeminen oli vähän kankeaa, mutta tarina onnistui silti viemään mukanaan. Huomasin tosin, että Bouncer on aika turhauttava hahmo: hän on helposti vieteltävissä, eikä pysähdy ajattelemaan syitä tai seurauksia. 

Mielestäni näiden kahden albumin muodostama tarina saattoi olla paras Bouncer-seikkailu. Tässä oli karmeita hahmoja ja hirveitä tekoja, mutta myös yllättävä loppuratkaisu. 

2 kommenttia:

  1. Mistäköhän kirjastosta sen sait? Ainakaan Helmet tai Aaltokirjastot eivät tätä kirjaa tunne. Kiinnostaisi nimittäin lukea kun edellisessä osassa jäi kaikki auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, Kokkolan kirjastosta löytyy. Suosittelen hankintaehdotuksen tekemistä tai kaukolainausta, mikäli ei omasta kirjastosta löydy! :)

      Poista