keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

This One Summer

Jillian Tamaki & Mariko Tamaki: This One Summer
First Second 2014, 319s.

This One Summer on yksi Goodreadsin ahkerasti suosittelemista sarjakuvista ja toinen "kesälohtukirjoistani". Minusta tämän kansikuva on hienoisesta haikeudestaan huolimatta houkutteleva.

Rosen perhe on viettänyt kesää Awago Beachillä vuosien ajan. Siellä on luontoa, rauhaa, ranta ja Windy, Rosen kesäystävä. Tämä kesä ei kuitenkaan ole samanlainen kuin aiemmat. Rosen isä ja äiti riitelevät jatkuvasti ja äiti on muutenkin koko ajan kireä ja etäinen. Jotain on selvästi meneillään, mutta Rose ei tiedä mistä on kyse. Rose ja Windy yrittävät parhaansa mukaan nauttia kesästä, vaikka ajatukset tahtovatkin ajautua muualle.

This One Summer on laadukas ja hyvin uskottava tarina varhaisteini-ikäisen tytön kesästä. Tamakin serkukset osaavat hyvin kuvata sen, miten lapset kyllä aistivat asioita ja murehtivat niitä, vaikka eivät tietäisikään tarkemmin, mistä on kyse. Rosellekin vanhempien riitojen syy selviää lopulta, vaikka hänelle ei sitä suoraan kerrotakaan. Pari vuotta nuorempi Windy on aika rasittava tapaus, mutta Roselle läheinen ja tarpeellinenkin.

Tykkäsin tosi paljon kirjan piirrosjäljestä ja siitä, kuinka ruutujakoa ja ruutujen kokoja vaihdeltiin tarpeen mukaan. Kesä etenee luontevasti ja vaikka tarinan tunnelma on jotenkin alakuloinen, ei tämä mikään ahdistava tapaus kuitenkaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti