torstai 15. syyskuuta 2016

Agatha: The Real Life of Agatha Christie

Anne Martinetti, Guillaume Lebeau & Alexandre Franc:
Agatha: The Real Life of Agatha Christie
SelfMadeHero 2014, 119s.

Agatha Christie oli hämmentävän tuottelias kirjailija, jonka kirjoja olen lukenut ehkä kymmenen.  Christien tunnetuimmat hahmot Hercule Poirot ja neiti Marple tulivat tutuiksi tv-sarjoista, mutta itse kirjailijasta en ole tiennyt oikeastaan mitään. Tiesin sen verran, että aikuisena hän katosi omasta halustaan joksikin aikaa ja että hän harrasti arkeologiaa.

Agatha: The Real Life of Agatha Christie on miellyttävästi piirretty elämäkerta Christiestä, aina lapsuudesta kuolemaan. Kuten sivumäärästä voi päätellä, mitenkään syväluotaava tai muuten pikkutarkka teos ei ole kyseessä. Enemmänkin ote on sellainen, että lukijalle esitetään välähdyksiä Christien elämästä.

En nyt tämän luettuanikaan voi väittää tuntevani Christietä kovin hyvin, mutta ainakin opin joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Ihastuin sarjakuvan piirrostyyliin sekä siihen, että albumi on kauttaaltaan värillinen. Erittäin miellyttävä lukukokemus siis.

4 kommenttia:

 1. Tämä kiinnostaa jollakin tasolla ja ei kiinnosta. Luultavasti tässä ei ole mitään lisävalaistusta siihen, mitä Agatha Christie on itse muistelmissaan kirjoittanut tai mitä on ilmennyt toisten kirjoittamissa jutuissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, minäkään en usko, että tässä on mitään ennen kuulumatonta tietoa Christiestä. Kiva sarjakuva kuitenkin, joten jos joskus kaipaa pikakertausta Christien elämästä, niin suosittelen. :)

   Poista
 2. Kiitos taas mielenkiintoisesta vinkistä! Christien elämäkerta luettu, mutta sarjakuvakin olisi hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassu, Suosittelen! Tuskin tässä mitään uutta on, mutta toteutus on kuitenkin lukemisen arvoinen. :)

   Poista