perjantai 25. toukokuuta 2012

Charlaine Harris: Deadlocked

Charlaine Harris: Deadlocked
Gollancz 2012, 327s.

Deadlocked on Sookie Stackhouse -sarjan tuorein osa. Ilmeisesti Harris on suunnitellut sarjasta 13-osaisen, eli vielä yksi kirja on odotettavissa. Kyllähän tässä kirjassa on jo aistittavissa lopun makua. Esimerkkinä mainittakoon se, ettei tässä esitelty enää yhtään uutta yliluonnollista "lajia". Eksoottisin uusi hahmo oli painija, mutta onhan showpainijatkin aika kesyjä muihin Sookien ympärillä pyöriviin olioihin verrattuna.

Kovin hitaasti tuntui tämän kertainen seikkailu lähtevän käyntiin. Tai sitten minulla oli vain liian suuria vaikeuksia muistaa edellisen osan tapahtumia ja niiden muistelemiseen meni liikaa energiaa. Moneen asiaan olen vähän pettynyt, mutta mainittakoon pahimpana puutteena vampyyreiden (ja erityisesti Ericin) pieni rooli. Takakannessa (jota ei muuten kannata lukea etukäteen) keskitytään epäselvään kuolemantapaukseen, jonka tutkiminen jää kuitenkin vähän sivuun, kun "keijumaailmassa" tapahtuu niin paljon kaikenlaista.

Kuten aiemmissakin osissa, myös tässä on meneillään hyvin monta sivujuonta. Sentään osa juonikuvioista saadaan vietyä loppuun asti ja ihan mielenkiinnolla odotan sitä viimeistäkin osaa. Deadlocked ei ole sarjan paras osa, mutta ei tämä nyt suoranaisesti huonokaan ole.

Deadlockedin ovat ehtineet lukea ainakin marjis ja kata. Olkaa varovaisia kommentteja lukiessanne, sillä niistä saattaa spoilaantua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti