keskiviikko 14. elokuuta 2013

You're all just jealous of my jetpack

Tom Gauld: You're all just jealous of my jetpack
Drawn & Quarterly 2013, 160s.
Kirjastosta

Nyt haluaisin kiittää suurella sydämellä sitä ihanaa ihmistä, joka jossakin (ehkä facebookissa) vinkkasi You're all just jealous of my jetpackin olemassaolosta. Ilman tuota vinkkiä en olisi tullut kirjaa lainanneeksi ja voi mistä kaikesta olisin jäänyt paitsi!


Tom Gauldista en tiedä mitään, mutta tämän pienen sarjakuvan perusteella pidän miehestä kovasti. Kirja sisältää yhden sivun (tai toisinaan ruudun) mittaisia hauskoja sarjakuvia. Piirustustyyli on pelkistetyn söpöä, vitsit hauskoja. Vaikka ihan kaikkia vitsejä en kyllä tajunnut, koska en ole tarpeeksi perehtynyt mm. Tom Waitsin musiikkiin.


Kirjojen ystävänä nautin tietysti erityisesti kaikista kirjallisuuteen viittaavista vitseistä, kuten Brontën sisarusten tasohyppelypeli-ideasta ja erilaisista kirjat vs. joku muu jutuista.


Ensin meinasin suositella tätä ihan kaikille, mutta sitten kumpikaan pikkusiskoista ei tykännyt tästä yhtään, joten menin ihan hämilleni. En ymmärrä, miten näistä voisi olla pitämättä.


4 kommenttia:

 1. Heh, minäkin pidin tästä. Bloggasin juuri pari päivää sitten samasta teoksesta blogissani. Valitsin pari eriä kuvaa esimerkikisi. Ehdottomasti piristävä pikku teos, jota voi suositella.

  VastaaPoista
 2. Tämä voisi osua minunkin sarjakuvahermooni :)

  Sitä paitsi jetpackeissa on jotain vastustamatonta! Johtunee ammoisina aikoina pelaamastani pelistä, jossa joulupukki (???) lensi jetpackilla ja teki jotain juttuja (vahvat muistikuvat, myönnän ;D)...

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä. Piirrostyyli muistuttaa xkcd-sarjiksia (jotka on ihan huippuja!), joten olen jo sen takia suopealla katsannolla. x)

  VastaaPoista
 4. Raija, sinulla oli kyllä mainiot esimerkit blogissasi. :)

  Villasukka, En ymmärrä, miten tuo lentävä joulupukki -peli voi kuulostaa tutulta, sillä meillä ei ollut tietokonetta ennen kuin olin lukiossa! Mutta jossakin minäkin olen sellaisen nähnyt, tai ainakin kuullut puhuttavan. :) Uskoisin kyllä tämän sarjakuvan olevan sinulle omiaan!

  Maukka, Minunpa täytyykin googlettaa xkcd, sillä en ole tainnut kuullakaan siitä. :)

  VastaaPoista