lauantai 17. lokakuuta 2015

Saga, Volume 5

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga Volume Five
Image Comics 2015, 152s.

Saga-sarjan viides osa on ilmestynyt, luettu ja loistavaksi todettu.

Alanan, Hazelin ja Markon äidin Klaran kaapanneen Dengon suunnitelma huomion herättämiseksi ei ole toiminut toivotulla tavalla. Hän päättää yhdistää voimansa Rebellion-järjestön kanssa, mikä ei todellakaan tee tilannetta helpommaksi. Marko ja Prinssi Robotti IV kohtaavat haasteita yrittäessään jäljittää Dengon ja muut, eikä Gwendolynin, Sophien ja The Brandin taival omalla tahollaan ole sen kuopattomampi.

Saga tarjoaa jälleen kerran mielikuvituksen ilotulitusta, yllättäviä käänteitä, toimintaa ja vielä lisää toimintaa. Tavallaan osa käänteistä (ihmissuhdepuolella) on ennalta-arvattavia, mutta aika lailla kaikki muu yllättää. On mahtavaa, ettei Sagan maailmaa missään vaiheessa pohjusteta yhtään enempää kuin on pakko.

On vaikea keksiä uusia tapoja kehua tätä sarjaa. Juoni toimii, henkilöt toimivat, kuvitus on loistavaa ja kieli luontevaa. Täydellistä.

Jos pidät scifistä, mutta et koe sarjakuvaa omaksi genreksesi, suosittelen kokeilemaan Sagaa. Sama toimii myös toisin päin: jos pidät sarjakuvasta, mutta et ole suuri scifin ystävä, Saga olisi loistava keino tehdä lähempää tuttavuutta genreen.

2 kommenttia:

  1. Kaksi huippua suomeksi itsellä takana ja ilmeisesti ainakin kolme hyvää aikanaan edessä. Kiitos tästä bloggauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjakko, Tämä on huippu sarja. Toivottavasti kaikki osat suomennetaan - mahdollisimman pian, tietenkin. :)

      Poista