torstai 1. maaliskuuta 2018

Kerjäläisprinsessa

Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa
Karisto 2012, 186s.

Vaihtoehtoista historiaa sisältävä Kerjäläisprinsessa on mainio seikkailusarjan avaus. Gigi on kuin kuka tahansa muukin Alhaistossa elävistä lapsista: äänekäs, vauhdikas ja ehkä vähän sottainen. Hänessä on kuitenkin jotakin mitä muilla ei ole, nimittäin ylhäinen syntyperä. Gigin vanhemmat olivat kaukaisen Umbrovian hallitsijoita, mutta koko perheen onnistui paeta vallankaappauksen alta Vihreälle Saarelle, Keloburgin satamakaupunkiin. Päivisin Gigi kulkee pitkin ja poikin ystävänsä Henryn kanssa ja Henry sattuu olemaan paikalla myös silloin, kun Gigin kotiin heitetään pommi. Kuningasperhe ei olekaan turvassa.

Kirja on lyhyt ja todella vauhdikas. Minä olisin mielelläni fiilistellyt enemmänkin Gigin ja Henryn steampunk-maailman kummallisuuksia ja ihan vain sitä arkeakin, mutta toisaalta tämä kiihkeä tahti teki pienenkin pitkästymisen mahdottomaksi.

Vaikka tarinassa vilisee merirosvoja, salakuljettajia ja ihmissusia, Kerjäläisprinsessa ei ole liian sekasotkuinen tai jännittävä. Oikeastaan tätä voi suositella helposti Harry Potterin ystäville, joita löytyy ihan kaikista ikäluokista.

---

Osallistun tällä blogitekstillä Kirsin kirjanurkan #nuortenkirjatorstai-projektiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti