lauantai 15. maaliskuuta 2014

Mörkki

Steve Smallman: Mörkki
(Scowl, 2014)
Mäkelä 2014, 24s.
Suom. Raija Rintamäki
Kuvitus: Richard Watson

Kuppikakkumetsä on aurinkoinen ja iloinen paikka, jossa eläimillä on hyvä mieli ja hauska olla. Kaikilla muilla, paitsi Mörkillä, tuolla alati äreällä pöllöllä, joka istua jököttää möksötysoksallaan. Muut eläimet haluavat ilostuttaa Mörkkiä, mutta tehtävä osoittautuu hirveän vaikeaksi.

Jokaisen kotoa löytynee oma Mörkki, ainakin joskus. Meillä voisi jakaa Mörkki-tittelin päivittäin jollekin, ehkä siitä tulisi jopa vähän parempi mieli.

Mörkki on sympaattinen ja värikkäästi kuvitettu kertomus siitä, miten jokainen meistä tulee iloiseksi erilaisista asioista. Kirjan avulla lapsikin huomaa, ettei mököttäminen ole mukavaa katsottavaa muille, mutta joskus on ihan oikeutettua mököttääkin.

Ihana tarina etenkin ailahtelevaisten mielialojen asumuksiin! :)

2 kommenttia:

  1. Voihan ailahtelevaiset mielialat, meidän huushollissa niitä nääs piisaa! Tämä on onnistunut menemään minulta tyystin ohi, mutta ei mene enää, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Susa, Joo, kyllä ailahdellaan täälläkin. Enkä voi väittää, että itse olisin jotenkin noiden tunnemyrskyjen ulkopuolella. Mörkki oli sympaattinen kirja, toivottavasti tykkäätte! :)

    VastaaPoista