perjantai 5. kesäkuuta 2015

Popular Hits vol. I-III

Hugleikur Dagsson: Popular Hits vol. I-III
Atena 2015, 208s.

Olipa iloinen yllätys löytää kirjastosta Hugleikur Dagssonin mainio kokoelma, Popular Hits vol. I-III. Siihen on koottu aiemmat Popular Hits -kirjat ja lisäksi mukana on 60 aiemmin julkaisematonta pilakuvaa.

Olen aiemminkin maininnut, että Dagssonin huumori joko naurattaa kauheasti tai saa tyrmistyneenä nyrpistelemään nenääni kuin paraskin kukkahattutäti. Pääsääntöisesti huumorintajuni riitti tämän kokoelman kanssa oikein hyvin ja hihittelin huomattavasti enemmän kuin tuhahtelin närkästyksestä.I saw her standing there.

Stairway to heaven.

Nämä kaksi, sumuista kuvaa olkoon esimerkkeinä omista suosikeistani. Huomasin sen, että mitä tutumpaa biisiä Dagsson kuvitti, sitä todennäköisemmin vitsille nauroin. Kaikkia vitsejä en heti tajunnut ja osaa en edes halunnut jäädä syvemmin pohtimaan, mutta kauiten tuijotin pimeää tähtitaivasta, jonka keskellä luki "Christmas songs". Mietin pääni puhki, mikä joululaulu tämä on ja missä se vitsi on, kunnes parin minuutin päästä älysin kääntää sivua ja tajusin tuskailleeni ihan vain väliotsikkoa...

Popular Hits vol. I-III on mitä mainiointa, vaikkakin harmillisen nopeasti luettavaa viihdykettä henkilöille, jotka ovat suurin piirtein perillä etenkin takavuosien suurimmista hittibiiseistä.

4 kommenttia:

 1. Oujee, tämä on pakko lukea, olen aika varma että tulee osumaan ja uppoamaan ihan loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marile, Kyllä tästä valikoimasta ihan varmasti löytyy jokaiselle jotakin! :D

   Poista
 2. Vaikuttaa kiinnostavalta, minuun saattaisi tämä huumori upota. :)
  MarikaOksa (joka kokeilee anonyymia kommentointia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, Näissä hittibiiseissä Dagsson on ihastuttavan monipuolinen, joten varmasti ainakin osa stripeistä (vai pilakuvista?) kirvoittaa kunnon naurut. :)

   Poista