tiistai 28. tammikuuta 2014

Mustasuon mysteeri

Kati Närhi: Mustasuon mysteeri
WSOY 2012, 132s.

Luin kuun alussa Kati Närhen sarjakuvan Saniaislehdon salaisuudet, joka oli niin hassu että halusin ehdottomasti lukea myös tämän jatko-osan.

Agnesin isoäiti on liukastunut ja joutunut sairaalaan. Koska Sylvia-täti matkustelee työnsä puolesta usein, ei Agnes voinut muuttaa hänen luokseen vaan hänet on lähetetty Mustasuon tyttökouluun. Koulu on omituinen ja koulukaverit ihan vinksahtaneita, eikä omalaatuinen Agnes sopeudu koulun sääntöihin tai löydä uusia ystäviä. Koulussa myös tapahtuu hämäriä asioita, joilta opettajat tuntuvat sulkevan silmänsä täydellisesti.

Närhen kuvitus viehättää edelleen suuresti, samoin kylmänkalsea värimaailma. Agnesilta tuntuu puuttuvan kaikki mahdollinen sosiaalisten tilanteiden hallinta ja itsekontrolli ja juuri näiden ominaisuuksien vuoksi hänestä pitääkin niin paljon.

Tykkäsin tästäkin kirjasta todella paljon ja toivon Agnesin seikkailuille jatkoa mahdollisimman pian!

2 kommenttia:

  1. Oi, luulen, että pitäisin näistä sarjakuvista! Luen sarjiksia aivan liian vähän (viime vuonnakin luin vain yhden ja sekin oli uusin Muumi-albumi), joten tähän sarjaan pitää ehdottomasti tutustua tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. Laura, minäkin "opin" lukemaan sarjakuvia oikeastaan vasta viime vuonna Susan sarjishaasteen myötä. Toki Aku Ankkoja, Asterixeja yms. olen lukenut aina, mutta nämä muut ovat jotenkin jääneet kokonaan väliin.

    Minäkin uskon, että pitäisit näistä Laura Närhen sarjakuvista! :)

    VastaaPoista