torstai 2. tammikuuta 2014

Saniaislehdon salaisuudet

Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
WSOY 2010, 129s.

Agnes on orpotyttö, jonka vanhemmat ovat menehtyneet epämääräisessä onnettomuudessa Pariisin katakombeja tutkiessaan. Agnes asuu erityisesti humppaa rakastavan mummonsa luona pikkukaupungissa nimeltä Plankton. Kaupungin asukkailla tuntuu kaikilla olevan omat salaisuutensa ja niistä Agnes haluaa ottaa selvää. Tosin aika nopeasti Agnes huomaa, että salaisuudet ovat hauskempia kun ne jäävät selvittämättä.

Saniaislehdon salaisuudet on kutkuttavan synkkäsävyisesti piirretty sarjakuva, joka etenee koukuttavan jouhevasti. Kappaleet ovat napakoita kokonaisuuksia, jotka saavat lukemaan vielä sen seuraavankin tarinan. Tunnelma on kiehtova sekoitus synkkyyttä, arvoituksellisuutta ja nuoren tytön tunteita. Agnes on sopivan omalaatuinen ollakseen tarinan päähenkilö, joka ei kuitenkaan vie kaikkea huomiota vaan antaa tilaa myös muille. Pidin Närhen piirrostyylistä sekä pelkistetystä värien käytöstä.

Tällä sarjakuvalla oli oikein hyvä aloittaa uusi kirjavuosi. Jatko-osankin pistin kirjastosta varaukseen heti kun sain tämän luettua.

2 kommenttia:

  1. Agnes on loistava tyyppi, niin angstinen ja synkkä, mutta samalla ihanan herttainen ja topakka :) Toivottavasti Agnesin tarina jatkuu myös toisen osan jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Villasukka, Vieläkin hymyilyttää Agnesin uskottavuus :) Minä odotan malttamattomana tuota toista osaa ja pistän sormet ristiin kolmannen ilmestymistä edistääkseni.

    VastaaPoista