lauantai 24. toukokuuta 2014

Seriously… I'm Kidding

Ellen DeGeneres: Seriously… I'm Kidding
Grand Central Publishing 2012, 241s.

Joistakin kirjoista tietää tulevansa hyvälle mielelle ja Ellen DeGeneresin Seriously… I'm Kidding on yksi näistä. Tämä on ollut minulla lainassa jo hyvän aikaa, mutta olen säästellyt lukemisen aloittamista sopivaan hetkeen. Nyt, kesken Mike Tysonin Tyly totuus -elämäkerran, kaipasin kipeästi jotakin kepeää, sujuvaa ja hyväntuulista.

Jo kirjan takakansi piristäisi kenen tahansa tylsää päivää. Sen sijaan, että DeGeneres kertoisi siinä kirjansa sisällöstä, hän käyttää tilan lukijan kehumiseen: "That is a beautiful blouse you're wearing. It goes nicely with this book." 

Kansien välistä löytyy lyhyitä ja vielä lyhyempiä tekstejä, joiden aiheet vaihtelevat päiväkirjamerkinnöistä hyviin tapoihin (myöhästyminen ei ole kohteliasta Elleninkään mielestä), naisten tekemistä keksinnöistä pohdintaan siitä, millaista keskustelu olisi selvänäkijän kanssa (ennalta-arvattavaa, ainakin sen selvänäkijän näkökulmasta). Mukaan mahtuu myös muutama lyhyt novelli (A Short Short Story), yksi haiku, värityskuvia sekä muutamia mielenkiintoisia listoja.

Kirjan huumori on lämminhenkistä ja napakkaa, teksti luontevaa ja miellyttävää luettavaa. Olisin varmasit tykännyt tästä milloin tahansa, mutta nyt Seriously… I'm Kidding tuntui erityisen mieluisalta luettavalta, kun samaan aikaan takkusin täysin toisenlaisen kirjan parissa.

8 kommenttia:

 1. En ole Ellenin tv-show'ta katsellut (paitsi jotain pätkiä), mutta rouva toki on noin muuten tuttu (siis nimeltään ja naamaltaan). Vaikuttaa siltä, että voisin minäkin tykätä tästä kirjasta. Noin yleisesti ottaen "pelottaa" tällaiset kirjat, joissa on kolumneja ja muita lyhyitä juttuja. Mutta luulen, että Härkösen myötä pääsin kammostani! Täytyypä metsästää tämä käsiini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kannattaa testata Ellenin huumorintajun sopivuutta katsomalla vaikka pätkiä hänen jutuistaan youtubessa :) Minä kuulen hänen äänensä kertojana näitä juttuja lukiessa ja se tekee koko hommasta lystimpää.

   Poista
 2. Ellen on minusta jotenkin aivan riemukas henkilö. Voisinpa hyvinkin tarttua tähän kesällä, piristykseksi ja iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, Joo, Ellen vaikuttaa hirmu symppikseltä ja huumorintajummekin kohtaavat. :) Tämä kirja sopii varmasti kesään, niihin hetkiin kun on liian kuuma tai ei jaksa keskittyä mihinkään liian vaativaan.

   Poista
 3. Ihana Ellen! Minä hankin kirjan ihan vain noiden takakansitekstien perusteella (piristivät loskapäivää) mutta itse kirjan pariin en ole ehtinyt. Onpa mukava kuulla, että tämä on juuri sellainen kuin ajattelin. Sopisikohan tämä vaikka matkakirjaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kyllä minusta sopii vallan hyvin matkakirjaksi! Ensinnäkin siksi, että asenne on niin positiivinen, mutta myös tekstin jouhevuuden ja eri mittaisten tekstien vuoksi. :)

   Poista
 4. Ellen on riemastuttavan ja hurmaavan oloinen :) Pitäisi minunkin lukea häneltä jotain, hänen tv-showtaan on tullut silloin tällöin katsottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, Minä olen nähnyt vain satunnaisia pätkiä Ellenin showsta ja hänen juontamastaan Oscar-gaalastakin vain pari "kohtausta", mutta jo ne ovat riittäneet ja olen ihastunut häneen suuresti. :)

   Poista