tiistai 13. toukokuuta 2014

Muinainen taika

Marianne Curley: Muinainen taika
(Old Magic, 2000)
Tammi 2002, 308s.
Suom. Kaisa Kattelus

Kinkun jälkeen päätin jatkaa uudemmalla nuortenkirjallisuudella. Marianne Curleyn Muinainen taika vaikutti sopivalta yhdistelmältä teinitunteita ja magiikkaa ja niinhän se olikin.

Isoäitinsä kanssa asuvan Katen luokalle tulee uusi oppilas, hyvännäköinen mutta kömpelö Jarrod. Nopeasti Kate huomaa, että Jarrodilla on yliluonnollisia kykyjä, joista tämä itse ei kuitenkaan ole tietoinen. Jarrodin perhe kohtaa vastoinkäymisiä keskimääräistä useammin ja Kate on varma, että heidän ylleen on langetettu kirous. Jarrod ei halua ottaa moisia puheita kuuleviin korviinsa, mutta niin siinä kuitenkin käy, että Kate ja Jarrod matkaavat 1200-luvun Englantiin estääkseen voimakkaan kirouksen langettamisen.

Kirjan juoni on tällaisille tarinoille tyypillinen ja ennalta-arvattava. Ihastumiskuviotkin ovat ennakoitavissa lopputulosta myöten, mutta juuri tällaista luettavaa kaipasinkin tähän edelleen flunssaiseen olotilaan. Teksti on sujuvaa ja helppoa, joten lukeminen oli varsin joutuisaa. Eipä tästä oikein muuta sanottavaa ole, kuin että mukavaa viihdykettä ja nuorempana olisin varmasti ihastunut tähän syvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti