maanantai 26. toukokuuta 2014

Sadan nimen mittainen matka

Cecelia Ahern: Sadan nimen mittainen matka
(One Hundred Names, 2012)
Gummerus 2014, 475s.
Suom. Terhi Leskinen

Mike Tysonin elämäkerta jätti sen verran karhean jälkimaun, että halusin lääkitä itseäni kevyellä viihteellä. Cecelia Ahern toimi hyvin myös Fifty Shadesin jälkeen, joten Sadan nimen mittainen matka oli helppo valita rohdoksi näihinkin lukuruhjeisiin.

Toimittaja Kitty Logan on hairahtunut tekemään ala-arvoisen ja huonosti pohjustetun, skandaalinkäryisen tv-jutun, joka osoittautuu valheelliseksi. Kitty erotetaan määräajaksi televisiosta ja työ rakkaan ystävän aikakauslehdessäkin on vaakalaudalla. Vanha ystävä Constance on sairastunut rintasyöpään ja vain vähän ennen kuolemaansa hän antaa Kittylle erään oman juttuaiheensa. Kitty ei ehdi saada tarkempia taustatietoja tästä juttuaiheesta ja onkin melkoisen haasteen edessä, kun hänen pitäisi saada kasaan juttu sadan nimen listan perusteella. Nimet eivät ole Kittylle entuudestaan tuttuja, eikä ole lainkaan helppo homma selvittää, mitä Constance on halunnut näistä ihmisistä kirjoittaa.

Sadan nimen mittainen matka ei ole realistisuudella pilattu, vaan juuri sopivasti romantisoitu, perinteinen viihderomaani. Ensin menee kaikki päin mäntyä, mutta lopussa kaikki asiat ovatkin kääntyneet parhain päin. Mukana on mielenkiintoisia henkilöhahmoja ja aivan liikaa pariutumisia, mutta tällainen "nää rakastuis toisiinsa" -pumpuli tekee toisinaan hyvää.

Suositeltavaa luettavaa tilanteisiin, joissa kaipaa helppoa viihdykettä tai kirjallista romanttista komediaa.

1 kommentti:

  1. Mulla tämä jäi kesken, mutta toimii varmaan just tuollaisena kirjana kun kuvailit =)

    VastaaPoista