lauantai 4. kesäkuuta 2016

Hate Mail

Mr Bingo: Hate Mail
Penguin Books 2012, 208s.

Hate Mail löytyi kirpputorilta eurolla. En ollut kirjasta koskaan aiemmin kuullut, mutta kansikuva houkutteli tutkimaan pientä kirjasta vähän lähemmin.

Jo nopealla plarauksella kävi ilmi kirjan idea: harmittomilta (vaikkakin vähän kulahtaneilta) näyttävien matkailupostikorttien iloiset terveiset on korvattu loukkaavilla törkyviesteillä. Mr Bingo kertoo kirjan alkusanoissa, kuinka idea vihapostista syntyi luonnollisesti humalassa. Hän pisti pystyyn palvelun, josta sai tilata vihapostikortin 10 punnan hintaan, mutta suursuosio yllätti täysin ja palvelu piti sulkea jo kuuden päivän jälkeen, kun tilauksia tuli liikaa.

Tähän kirjaan tekijä on koonnut lähettämistään korteista sata suosikkiaan.

Hate Mail tarjosi mielestäni vallan mainiosti viihdykettä koko euron edestä. Ensinnäkin kontrasti korttien viattomien kuvien ja Mr Bingon röyhkeiden viestien välillä on niin huima, että jo se huvitti. Itse viesteissä on paitsi alatyylisiä haistatteluita, myös vähän lakonisia pettymyksen ilmauksia.

"Dear Stephen, You disappoint me on every level."

"Dear Gavin, If you were a supermarket, you'd be a Lidl."

"Dear Miranda, I used to like you."

Eikä Mr Bingo ole tyytynyt vain kirjoittamaan törkeyksiään, vaan kaikkien korttien kohdalla on nähty enemmän vaivaa. Joko teksti on tyylitelty näyttäväksi tai sen seuraksi on taiteiltu viestiä selventävä kuva tai muuta grafiikkaa.

Tämä kirja oli vallan mainio löytö, jota tulen varmasti selailemaan vielä monesti. Olen aina ollut sitä mieltä, että britit osaavat kiroilla, manata ja haukkua toisia erikoisen monipuolisesti ja Hate Mail vain vahvisti tätä mielikuvaa.

6 kommenttia:

 1. Nauratti ääneen jo tässä. "I used to like you" - voisiko olla brittiläisempää ilmaisua dissaamiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, no niinpä! :D Melkein voi nähdä sen ilmeen ja kuulla äänensävyn, millä tuollaisen joku sanoisi.

   Poista
 2. Hahaa, tämä täytyy lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna, Suosittelen! Oikein mainio, varsinkin vähän väsyneessä mielentilassa :)

   Poista
 3. Onpas erikoinen idea tässä kirjassa. Miehellenikin referoin blogijuttuasi, kun sen verran omanlaisensa teos kyseessä. Pitääpä tutkia, jos tätä saisi käsiinsä jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina, Minusta tämän ideakin on jo älyttömän hyvä! Mietin sitäkin, että kuinkahan paljon Mr. Bingo ehti tienata, kun kysyntää näille korteille oli liiankin paljon :D

   Jos vain jostakin löydät tämän, niin kannattaa lukea. Ei ehkä ihan kertarykäisyllä kuitenkaan, ettei vitsi väljähdä liian pian.

   Poista