keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

End of Watch

Stephen King: End of Watch
Hodder & Stoughton 2016, 351s.

End of Watch on Stephen Kingin Hodges-trilogian viimeinen osa. Itsenäisenä kirjana tämä tuskin on oikein mistään kotoisin, joten suosittelen lukemaan kirjat ilmestymisjärjestyksessä.

Edellisen osan lopussa tehtiin selväksi, ettei Mr Mercedeksenä tunnettu Brady Hartsfield olekaan niin aivokuollut kuin kaikki luulivat. Tässä kirjassa alkaakin tapahtua nopeasti ja paljon, kun tavalla tai toisella Hartsfieldiin liittyviä ihmisiä alkaa kuolla oman käden kautta. Hodges ja Holly Gibney, etsivätoimisto Finders Keepersin toinen osakas, alkavat tietenkin tutkia asiaa ja tuota pikaa uidaankin jo syvissä vesissä.

End of Watch on hyvin vetävä kirja. Ikävä kyllä se on myös vähän kankeasti koottu. Aivan liian monta kertaa hyvä jännite katkeaa takaumaan, eikä noista takaumista aina edes selvinnyt mitään erityisen olennaista. Minun mielestäni tätä kirjaa olisi saanut editoida vielä kerran tai kaksikin.

Vaikka rakenteellisesti End of Watch ajoittain turhauttikin, on se kuitenkin ihan hyvää viihdykettä. King pääsee leikittelemään yliluonnollisilla elementeillä ja tekee sen hyvin. Hartsfield on todella pelottava hahmo, eikä tässä tarinassa juuri suvantovaiheita ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti