lauantai 9. elokuuta 2014

8xJeanin elämää

Dupuy & Berberian: Jeanin elämää 1-7 + Teoria yksinäisistä ihmisistä
WSOY 2003-2012
Suom. Mikael Ahlström

Jeanin elämää -sarja tuli aloitettua vahingossa tuosta numeroimattomasta bonus-osasta, Teoria yksinäisistä ihmisistä. Pidin siitä ja seuraavalla kirjastoreissulla pitikin napata hyllystä mukaan varsinaisen sarjan kaikki tähän mennessä ilmestyneet seitsemän osaa.

Jean on noin kolmekymppinen kirjailija, joka tulee työllään toimeen mutta ei ole erityisen tunnettu. Sarjan alussa hän on poikamies, mutta matkan varrella parisuhdestatus muuttuu. Yksi ystävä, Felix, muuttaa "väliaikaisesti" Jeanin kämppäkaveriksi naisystävän jätettyä hänet ja pian asuntoon muuttaa myös Felixin exän poika, Eugène. Felix on tuskastuttavan omanapainen, hällä väliä -meiningillä elämässään eteenpäin luoviva idiootti, joka tuntuu vain käyttävän muita hyväkseen. Silti Jean näkee hänessä myös positiivisia puolia eikä ajoittaisesta turhautumisestaan huolimatta lopeta ystävyyttä.

Näissä sarjakuvissa ei ole aina mitään selkeitä juonikuvioita ja suuria jännitysmomentteja. Osa albumeista etenee sivun tai parin mittaisina irrallisehkoina kohtauksina, toiset taas keskittyvät johonkin isompaan tapahtumaan. Albumeissa käsitellään töitä, ystävyyttä, ikääntymistä, parisuhteita, lapsia, naapureita ja niin edelleen, käytännössä kaikkia elämän osa-alueita. Keskiössä on useimmiten kuitenkin Jean ja hänen elämänsä.

Jeanin elämästä oli mukava ja helppo lueskella ja mikäli sarja jatkuu, luen varmasti uudetkin osat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti