lauantai 16. elokuuta 2014

Ella ja kaverit karkaavat koulusta

Timo Parvela: Ella ja kaverit karkaavat koulusta
Tammi 2014, 141s.
Kuvitus: Mervi Lindman

Muistan varmasti pitkään sen päivän, jolloin Ella ja kaverit karkaavat koulusta tipahti postilaatikkoon. Se oli sama päivä, jolloin kuopus päätti hotkaista pienen legon, joka ei ymmärtänyt mennä suosiolla mahaan asti vaan jäi jonnekin välille ärsyttämään nielua. Tutkailin tätä kirjaa jo sairaalassa, missä piti viettää yksi yö, mutta lukemaan päästiin vasta muutaman päivän viiveellä.

Ella ja kaverit ovat jälleen aloittamassa uutta kouluvuotta, tällä kertaa luokassa 2 1/2 A. Heti ensimmäisenä koulupäivänä opettaja sattuu näyttämään lapsille kojoottikoulun mainoksen ja oppilaat päättävät karata koulusta. Seuraavana päivänä koulun jälkeen Ella kavereineen lähtee matkalle kojoottikouluun, vaikka oikeasta suunnasta ei ole kenelläkään tietoa. Monenlaista haastetta tulee vastaan, pahimpana taikuri, joka ihan selvästi huijaa ja varastaa. Mutta kuinka todistaa poliisille tai edes muille aikuisille taikurin ilkeät suunnitelmat? Apuun tulevat lasten superpuolet Batman, Älypattipoika, Kaikkikylläjärjestyytyttö, Kertojatyttö, Prinsessaopettajatyttö, Muurinmurtaja sekä Patemies.

Lasten mielestä Ella ja kaverit karkaavat koulusta oli sopivasti hauska ja jännä iltasatukirjaksi. Pitempiäkin pätkiä olisivat mielellään kerrallaan kuunnelleet, mutta lukija ei tahtonut oikein jaksaa istua kuumuutta hohkavassa kamarissa. Parvelan viljelemä huumori on sopivan päätöntä ja Mervi Lindmanin kuvitus samoin. Kuvia on myös paljon, joten tämäkin Ella-kirja sopii oikein hyvin itsenäistä lukemista harjoittaville lapsille.

2 kommenttia:

  1. Parvela kirjoittaa todella hauskoja lastenkirjoja. Itse olen täysin myyty Ella-kirjoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, Parvelalla on ihan hirvittävä kirjoitustahti! Ellat ovat hauskoja, mutta minä pidän vielä enemmän Maukka ja Väykkä -kirjoista :)

      Poista