maanantai 3. helmikuuta 2014

Baby Blues Decades 1 & 2

Rick Kirkman & Jerry Scott: BBXX, Baby Blues Decades 1 & 2
Andrews McMeel Publishing 2012, 333s.

Baby Blues -sarjakuva on vuosien varrella tullut tutuksi, vaikka en ole sitä koskaan aktiivisesti seurannutkaan. Kirjastossa törmäsin muhkeaan juhlajulkaisuun, johon on koottu kahden ensimmäisen Baby Blues vuosikymmenen parhaimmat palat.

Baby Blues kertoo lapsiperheen arjesta. Sarja alkoi aikoinaan siitä, kun Wanda ja Darryl MacPherson saavat ensimmäisen lapsensa, Zoe-tyttären. Tuoreen perheen elämä on haparoivaa, kuten uusilla perheillä (useimmiten) on. Siinä vaiheessa, kun arki alkaa olla hallussa, perheeseen onkin jo tulossa toinen lapsi. Ja sitten vielä kolmas.

Zoe, Hammie ja Wren pitävät huolen siitä, että elämässä riittää odottamattomia, omituisia tilanteita. Aivan kuten Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Himaset -sarjakuvissa, myös Baby Bluesissa ote lapsiperheen arkeen on humoristinen, mutta realistinen. Hyvin usein lukiessa tyrskähdin nauruun, kun itselle hyvin tuttu tilanne tuli vastaan MacPhersonien arjessa. Meidänkin perheessä on kolme lasta ja minä olen kotiäitinä, joten tämä Wandan päivittäistä ajankäyttöä kuvaava piirakkadiagrammi niin sanotusti osui ja upposi:


Tosin kyllä ne lapset ovat mukana pyykkäämisessä, siivoamisessa ja ruoanlaitossakin, mutta noin muuten oikein pätevä diagrammi. Erityisesti pidän tuosta Wandan omasta ajasta, joka ei näytä siltä rentouttavimmalta mahdolliselta.

Tähän juhlapainokseen on sarjakuvien lisäksi koottu sopivasti tietoa molemmista tekijöistä, sekä Baby Blues sarjakuvan syntyhistoriasta ja siitä, millainen työnjako Kirkmanilla ja Scottilla on. He ovat myös kommentoineet suurta osaa kirjan strippejä, kertomalla näiden taustoista tai muistoista, joita ko. strippi herättää.

Erinomaista väliaikalukemista kiireisen päivän keskelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti