lauantai 22. helmikuuta 2014

Hakekaa kätilö! 2, Kaupungin varjoissa

Jennifer Worth: Hakekaa kätilö! 2, Kaupungin varjoissa
(Shadows of the Workhouse, 2005)
Otava 2014, 350s.
Suom. Eija Tervonen

Pidin kovasti ensimmäisestä Hakekaa kätilö! -kirjasta, joten luonnollisesti halusin lukea tämän uudenkin  suomennoksen. Edellisen osan perusteella oletin tämänkin kirjan keskittyvän Worthin kokemuksiin kätilönä, mutta siinä suhteessa jouduin pettymään.

Kaupungin varjoissa kertoo ihmiskohtaloista 50-luvun Lontoossa, köyhäintaloista ja haastavista elinoloista. Ensimmäisessä osassa, Köyhäintalon lapset, Worth kertoo Janen sekä sisarusten Frankin ja Peggyn tarinat. Toisessa osassa keskitytään sisar Monica Joanin oikeudenkäyntiin ja viimeisessä Joseph Collettiin, vanhaan sotilaaseen jonka kanssa Worth ystävystyi hoidettuaan tämän säärihaavoja.

Kerronta on jutustelevaa ja sujuvaa, vaikka välillä toistetaankin jo kuultuja asioita. Elämä ja asuinolot ovat karuja, mutta Worth osaa nähdä asiat aikakautensa valossa. Kaupungin varjoissa on mielenkiintoinen kirja, joka kuvaa aikansa elämää lempeästi, mutta tarkkasilmäisesti.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava kirja, sillä pidin ensimmäisestä kirjasta.

  VastaaPoista
 2. Minulle eka kirja oli pieni pettymys koska olin katsonut telkkarisarjaa uskollisesti ja nämä kaksihan olivatkin aika yksi yhteen. Ihan oma vika siis.

  VastaaPoista
 3. En ole näitä lukenut, tv-sarjaa seuraan kyllä ja pidän kovasti. Mulla on vielä toisen kauden jaksotkin kesken, mutta aika pianhan se Jenny lakkasi olemasta varsinainen päähenkilö. Chummy on mun ehdoton suosikkini kätilöistä ja se vanha höpsö nunna :)

  VastaaPoista
 4. Mai, Kiinnostava tämä olikin, vaikka hyvin erilainen kuin ensimmäinen osa.

  Norkku, tv-sarja on tosiaan melko uskollinen kirjoille. Tähän osaan olisin vain kaivannut niitä synnytyksiä, joita ensimmäisessä osassa oli runsaasti.

  Jane, ei minua niinkään Jennyn vähäinen osuus tässä häirinnyt, vaan juuri se kätilöntyön puuttuminen. Tarinat sinänsä olivat kyllä todella mielenkiintoisia. Tv-sarja on aivan ihana, tänään katsoin tuoreimman jakson ja jälleen kerran sai itkeä tihrustaa oikein kunnolla.

  VastaaPoista